Roganytt

Mistenkelig dødsfall: Mann i 30-årene siktet

Siktet for grov kroppskade med døden til følge og likskjending.

Politiet har siden Espen Simonsen (32) ble funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn 20. februar etterforsket saken som et mistenkelig dødsfall. Avdøde ble funnet med skader på kroppen.

– Nå har vi pågrepet og siktet en mann i 30-årene. Han er siktet for grov kroppsskade med døden til følge (§ 274) og likskjending (§ 195), sier politiinspektør Unni Byberg Malmin.

Politiinspektøren ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gi ytterligere opplysninger om mannen som er siktet, men han ble framstilt for varetektsfengsling i fire uker i Haugaland og Sunnhordland tingrett i dag.

– Vi har begjært siktede varetektsfengslet i fire uker med restriksjoner, sier Byberg Malmin.

Bred etterforskning

Politiet har etterforsket saken bredt siden Simonsen ble funnet død.

– Vi har gjennomført en omfattende etterforskning både teknisk og taktisk, og det er det samlede etterforskningsmaterialet som nå har ført fram til at vi har siktet en mann, sier Byberg Malmin.

Politiet venter fremdeles på den endelige obduksjonsrapporten. Avdøde var påført skader.

– Vi ønsker ikke å si noe om hvilke skader dette er, men politiet mener avdøde er påført skader både før og etter hans død, sier Byberg Malmin.

Mange vitneavhør

Politiet har så langt avhørt rundt 75 vitner.

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva vitner har forklart. Vi vil også gjennomføre ytterligere vitneavhør, sier Byberg Malmin.


Nyeste fra Dagsavisen.no: