Roganytt

Aktivitetsleder i fritidsklubb dømt for flere voldtekter av barn

En 20 år gammel mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til elleve års fengsel for en rekke seksuelle overgrep mot til sammen 18 ungdommer og barn.

Flere av overgrepene skjedde på fritidsklubben der mannen var ansatt som aktivitetsleder, skriver Stavanger Aftenblad. Da rettssaken startet erkjente 20-åringen flere fysiske overgrep mot mindreårige. Han erkjente blant annet straffskyld for voldtekt.

Mannen nektet derimot for å stå bak flere nettovergrep han er anklaget for.

De fleste ofrene ble mannen kjent med på fritidsklubben han jobbet på. I dommen skriver tingrettsdommer Richard Saue at det ikke er noen formildende omstendigheter.

– Vurderingen av straffenivået bygger tvert imot på at tiltalte gjennom utdanningsvalg, arbeid og fritid, regelrett har dyrket sin dragning mot unge gutter for å komme i inngrep med dem seksuelt, står det i dommen.

Ifølge retten skal 20-åringen ha utgitt seg for å være en mindreårig jente på Snapchat, for å så forlede en rekke mindreårige til å sende nakenbilder av seg selv.

Mannens forsvarer, advokat Brynjar Meling, sier til Aftenbladet at domfelte har bestemt seg for å anke skyldspørsmålet i tilknytning til disse sakene.

(©NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: