Roganytt

Ber om tips etter brann i to barnehager

– At det brenner i to barnehager på såpass kort tid kan gi en indikasjon på at bygningene er påtent.

Like før klokken 04.00 natt til lørdag fikk politiet melding om brann i Markå barnehage på Klepp. Politiet rykket raskt ut sammen med øvrige nødetater. På bakgrunn av spredningsfare ble tre hus med totalt ni personer evakuert. Bygningen er totalskadd, som følge av brannen.

Kort tid etterpå ble det meldt om ny brann på Klepp, denne gang i Lyngmarka barnehage. Brannvesenet fikk her raskt kontroll.

Politiet har gjennomført undersøkelser på begge åstedene, men har så langt ikke konkludert med brannårsak.

– Det er gjort en del etterforskningsskritt, og vi har blant annet avhørt vitner og sikret overvåkingsvideo. At det brenner i to barnehager på såpass kort tid kan gi en indikasjon på at bygningene er påtent, men vi har ingen mistenkte. Heldigvis er det ikke meldt om fysiske skadde som følge av brannene, men politiet ser naturligvis likevel svært alvorlig på disse sakene, sier politiadvokat Ann-Bjørg Ingebrigtsen i en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt mandag.

Politiet har fått inn enkelte tips knyttet til branntilfellene, men ber de som har interessant informasjon om å ta kontakt på telefon 02800.

Politiet ber om at vitner som oppholdt seg i området på Klepp hvor de to brannene fant sted i tidsrommet natt til lørdag 7. februar i tidsrommet klokken 03.00-05.00, tar kontakt med Jæren politistasjon.

Nyeste fra Dagsavisen.no: