Roganytt

Skal ha brutt seg inn i kirke og stjålet turutstyr

Må i retten for innbrudd, narkotika og bæring av kniv.

I utgangspunktet skulle saken mot den 33 år gamle mannen opp i Sør-Rogaland tingrett 20. september i år. Nå har den blitt utsatt til 14. desember og hovedforhandlingen vil bli holdt i Stavanger tinghus.

Opprinnelig var han tiltalt for at han 12. mai i fjor, omkring klokken 05.20, skal han ha oppbevart narkotika utenfor en bolig i Stavanger sentrum. Ifølge tiltalen hadde han 17,72 gram amfetamin og 0,43 gram hasj.

27. august i fjor, omkring klokken 06.10, skal han også ha tatt seg inn i en båt ved en båthavn i Stavanger og oppholdt seg i denne båten til han ble pågrepet av politiet. I forbindelse med dette skal han også ha oppbevart en kniv som han hadde i et tau rundt halsen.

I en tilleggstiltalebeslutning er han også tiltalt for å ha brutt seg inn i en kirke i Sandnes 15. august i år. Omkring klokken 06.50 skal han ha brutt seg inn i kirken ved å bryte opp en kjellerdør. I kirken skal han ha forsynt seg med en grønn sekk som inneholdt diverse turutstyr, utstyr til et lydanlegg og en rød T-skjorte.

18. august i år skal han også ha stjålet en sykkel tilhørende en kvinne i Sandnes. Samme dag skal han også ha vært i besittelse av to stjålne sykler, samt ha båret en kniv med et knivblad på 20 centimeter uten aktverdig formål.

Også 28. august i år skal han ha oppbevart en kniv mens han befant seg i en gate på Storhaug i Stavanger.

Det er i forbindelse med straffesaken tatt forbehold om inndragning av kniv, sag, baufil, tang, skrujern og multiverktøy.



Mer fra Dagsavisen