Roganytt

Bil traff veiskilt og veltet før den landet på en gangsti

Stakk fra stedet etter at de hadde krasjet.

Den 28 år gamle mannen erkjente straffskyld da saken mot ham nylig var oppe i Stavanger tinghus.

8. mai i fjor, omkring klokken 02.00, kjørte han bil på Randaberg mens han var påvirket av alkohol.

«Tiltalte holdt for høy fart til å klare å bremse ned foran veikrysset mot Grødemveien, og han mistet kontroll på bilen. Bilen traff et veiskilt, veltet og landet på en gangsti. Som følge av dette oppstod det store materielle skader på veiskiltet, en lyktestolpe og på bilen», skriver Sør-Rogaland tingrett i dommen.

28-åringen og en annen person som befant seg i bilen løp fra stedet, men ble funnet av politiet etter kort tid. Han hadde da bilnøklene i lommen. 28-åringen ble så tatt med til sykehuset i Stavanger, hvor han uttalte til en politibetjent at han ville stå til ansvar for sine handlinger, spurte hvor lang straff han ville få og hvor lenge han kom til å miste førerkortet.

Blodprøve tatt av ham klokken 03.15 viste en promille på 1,53.

«Kjøringen endte i en trafikkulykke med store materielle skader, og tiltalte hadde en passasjer i bilen. Tiltalte har derfor utgjort en reell og seriøs trussel overfor seg selv og andre», heter det i dommen.

Samtidig la retten også vekt på at kjøringen fant sted på en kort stekning og 28-åringen uforbeholdne tilståelse.

Retten kom også til at han skulle dømmes for trusler mot politiet i forbindelse med en pågripelse som fant sted 3. juli i fjor.

Straffen ble fengse i 30 dager og 10.000 kroner i bot. Han mistet også førerretten i to år og må avlegge ny førerprøve for å denne tilbake.