Roganytt

Politiet etterforsker mishandling av svaner i Stavanger

Politiet opplyser at de etterforsker mishandling av flere svaner ved Breiavannet i Stavanger.

En video av to menn som mishandlet svaner ved Breiavatnet, har ført til politietterforskning. Nå er to menn mistenkt for mishandlingen.

To menn skal ha stått bak mishandlingen av svanene, som ifølge tipset politiet har fått inn skjedde rundt kl. 22.30 onsdag kveld. Politiet har opprettet anmeldelse for brudd på dyrevelferdsloven, opplyser politiet i sørvest.

– Politiet har video som viser hendelsen, men foreløpig har vi ikke identifisert de to mennene, sier jourhavende jurist Per Terje Brundtland.

Videoen er også delt i sosiale medier, og der gis det informasjon om at svanene er døde.

Dette er ikke opplysninger politiet er kjent med. Ifølge dyrevernorganisasjonen Noah er det «usikkert om fuglene overlevde mishandlingen»

– Politiet kjenner ikke til tilstanden til svanene, men vi har ikke fått inn melding om at det er funnet døde svaner i dette området siden dette skjedde, sier Brundtland.

Noah reagerer sterkt på hendelsen.

– Filmen som er spredt siste døgn, viser grov mishandling og det er uakseptabelt om ikke hendelsen får strafferettslige konsekvenser. Noah anmelder, og understreker viktigheten av at alle som har tips melder ifra. Hendelsen er sjokkerende, sier veterinær og Noah-leder Siri Martinsen.

(©NTB)