Roganytt

Brann i næringsbygg: Politiet tar avhør og etterforsker videre

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Klokken 20.07 rykket nødetatene ut til melding om brann i et næringsbygg i Fabrikkveien ved Vagleskolen.

– Det skal ikke være fare for spredning, men det er en god del røyk på stedet, skriver politiet på Twitter.

Drøyt ti minutter senere melder de at brannvesenet jobber med å få kontroll på brannen. De opplyser at det fortsatt er en del røyk, men at det er avtakende.

– Det framstår per nå som at brannen er isolert til utsiden av bygget. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, skriver politiet, og legger til at personer som kan være eksponert for røyk blir tilsett av helsepersonell.

Skal ta avhør

Da RA var på stedet like før klokken 21.00 var det fortsatt minst fire politibiler og tre brannbiler på stedet.

Politiets innsatsleder Stein Torjusen sier til RA at de kjørte full utrykning fordi de ikke var klar over omfanget. Han sier videre at politiet foreløpig ikke er helt sikre på hva som har skjedd i Fabrikkveien.

Brann i Sandnes.

– Brannen har startet her, i noen støpeformer. Men de tar ikke fyr. Det kom tidlig fram at noen har grilla i området, men ikke akkurat her. Nå undersøker vi videre om noen kan ha flyttet på noe eller tatt med seg noe ned hit, om noen kanskje har vært uheldige. Det er vanskelig å si. Derfor skal vi etterforske videre, ta avhør og prøve å forstå hva som har skjedd, sier innsatslederen til RA.

Torjusen forteller at det var mye røyk, og at nabohus ble evakuert.

– Det var mye røyk og mye varme, men det har gått bra. Det har kun brent i området her ute, ikke inne. Brannvesenet var tidlig på plass og fikk slukket fort, så dette har gått veldig bra, sier han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: