Roganytt

Skal ha lurt Nav og stjålet Rolex til 120.000 kroner

En 48 år gammel mann må møte i retten tiltalt for en rekke vinningsforbrytelser.

Det er statsadvokat Tore Kulstad som har tatt ut tiltale mot en 48 år gammel mann fra Stavanger.

Den lyder blant annet på trygdebedrageri. I to perioder i 2019 skal han ha unnlatt å opplyse at han hadde jobbet 457 timer for to bedrifter. Dette skal ha ført til at han fikk utbetalt 75.970 kroner som han ikke hadde krav på. I forbindelse med trygdebedrageriet er han også tiltalt for å ha gitt uriktig opplysning til offentlig myndighet.

Statsadvokat Tore Kulstad har også tatt ut en tilleggstiltalebeslutning mot 48-åringen og denne lyder blant annet på en rekke vinningstyverier.

15. august i fjor skal han ha brutt seg inn i en bod/garasje på Sandnes. Fra denne skal han ha forsynt seg blant annet med alkohol, sølvbestikk og en PC.

10. september i fjor skal han ha brutt seg inn i en bolig i Stavanger. Har skal han ha flyttet en rekke hvitevarer og verktøy i yttergangen, slik at de var klare til å hentes.

12. oktober i fjor skal han sammen med minst en annen person ha tatt seg inn i en bolig på Hinna i Stavanger. Her skal de ha stjålet en Rolex til 120.000 kroner, nøkler til huset, nøkler til to biler og en rekke andre gjenstander.

Tiltalen lyder også på innbrudd i bilforretninger, tyveri av biler, kjøring av stjålne biler samt tre tilfeller av kjøring mens han var ruspåvirket.

I tillegg er han tiltalt for kjøring uten å ha gyldig førerkort, bæring av kniv og besittelse av narkotika.

Det er satt av tre dager til saken som skal opp i Stavanger tinghus 29. juni.