Roganytt

Kvinne slått konkurs med en gjeld på 1.546.826 kroner

Klarte ikke å gjøre opp gjelden.

Det var Skatteetaten som begjærte at en 34 år gammel kvinne ble slått konkurs. Bakgrunnen for det var et krav på 1.546.826 kroner i skyldig skatt og moms.

Kvinnen har drevet et rengjøringsfirma som et enkeltpersonforetak, og erkjente i rettsmøtet, som ble holdt i Sandnes tinghus, å skylde det aktuelle beløpet.

«Skyldneren opplyste at hun ikke har eiendeler eller øvrig gjeld. Hun har en ansatt. Skyldneren ønsket å få muligheten til å betale og motsatte seg åpning av konkurs», heter det i kjennelsen fra Sandnes tinghus.

Retten la til grunn at saksøkeren har et forfalt krav mot skyldneren som det ikke er stilt betryggende sikkerhet for. Retten viste også til at det var holdt utleggsforretning mot kvinnen i januar hvor det ble tatt utlegg i en gjenstand til 20.487 kroner.

«Det foreligger etter konkursloven § 62 presumsjon for at skyldneren er insolvent. Er vilkårene etter konkursloven § 62 til stede vil insolvens i alminnelighet foreligge. Retten har ikke opplysninger om verdier eller dekningsmuligheter som gjør skyldneren i stand til å dekke betalte skatte og merverdiavgift krav. Betalingsudyktigheten er ikke forbigående. Retten legger til grunn at skyldneren er insolvent. Vilkårene etter konkursloven § 60, jf. §§ 61 og 62 for å ta konkursbegjæringen følge, er etter dette til stede», heter det i kjennelsen.

Advokat Lars Martin Ramsland er oppnevnt som bostyrer.

Skiftesamling vil bli holdt 3. mai.


Mer fra Dagsavisen