Roganytt

Mann alvorlig skadet i elsparkesykkel-ulykke

En mann i 30-årene er sendt til Stavanger universitetssjukehus.

Illustrasjonsfoto.

Klokken 00.09 lørdag fikk politiet melding om en trafikkulykke i Haugesundsgata. Ulykken skjedde under Bybrua, i retning Stavanger.

Politiet meldte først at en bil og en syklist er involvert i ulykken, og at skadeomfanget og hendelsesforløpet er ukjent.

En times tid senere melder de at ulykken har skjedd mellom en personbil og en elsparkesykkel.

– Personen på elsparkesykkelen er kjørt til Stavanger universitetssjukehus med alvorlig skade. Politiet arbeider på stedet for å kartlegge hendelsesforløp og mulig årsak, skriver de på Twitter.

Flere vitner

I en pressemelding opplyser de at fører av personbilen, en mann i 20-årene, var alene i bilen. Vedkommende er ikke fysisk skadet, men følges opp av helsepersonell. Det er ikke mistanke om kjøring i rus- eller alkoholpåvirket tilstand.

Personen på elsparkesykkelen er en mann i 30-årene. Begge er bosatt på Nord-Jæren.

Kriminalteknikere fra politiet har sammen med ulykkesgruppen til vegvesenet arbeidet med undersøkelser på stedet gjennom natten. Det var flere vitner til ulykken og det er gjennomført flere vitneavhør på stedet.

Politiet har en viss oversikt over hendelsesforløpet, men det gjenstår enda noe etterforskning før endelig konklusjon kan trekkes.

Veien forbi ulykkesstedet var ifølge Twitter stengt fra mellom klokken 01.00 og 05.00.

Begge de involverte i ulykken er siktet for brudd på aktsomhetsbestemmelsene i Vegtrafikkloven, opplyser politiadvokat Bjarte Myklebust til NRK.

– Dette er en formalitet, og vi er fremdeles på jakt etter opplysninger som kan gi oss oversikt over ulykken, sier han.