Roganytt

Oljefirma slått konkurs av Skatteetaten

Gjorde ikke opp gjelden.

Det var Skatteetaten som begjærte at firmaet Norwegian Petroleum Company AS ble slått konkurs. Bakgrunnen for det var et krav på 177.367 kroner i skyldig arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk.

Norwegian Petroleum Company AS har holdt til i Energivegen i Tananger og har drevet med konsulentvirksomhet relatert til olje- og gassbransjen.

Ingen fra firmaet møtte i rettsmøtet som ble holdt i Stavanger tinghus tirsdag, og det forelå ikke opplysninger om gyldig fravær.

«Retten legger framstillingen i begjæringen til grunn, idet det ikke er holdepunkter for at saksøkerens framstilling er uriktig. Skatteetaten har forfalte krav mot selskapet som det ikke er stilt betryggende sikkerhet for. Det er ikke grunn til å anta at selskapet kan gjøre opp sin gjeld med egne inntekter eller eiendeler eller at betalingsproblemene er midlertidige. Herunder foreligger ingen opplysninger eller dokumentasjon som sannsynliggjør at kravet vil bli betalt innen årets utgang, slik styreleder har meddelt per SMS til Skatteetaten. Utleggsforretning ble avholdt den 31.08.2021 med resultatet intet til utlegg, og det foreligger presumpsjon for insolvens. Vilkårene etter konkursloven § 60, jf. §§ 61 og 62 for å ta konkursbegjæringen til følge, er etter dette til stede», heter det i kjennelsen fra Sør-Rogaland tingrett.

Advokat Trond Geitung-Larsen er oppnevnt som bostyrer. Skiftesamling vil bli holdt 20. desember i år.






Mer fra Dagsavisen