Roganytt

Forklarte at hun trykket litt for hardt på gassen

Ble stoppet av politiet etter at hun hadde kjørt for fort.

Den 24 år gamle kvinnen møtte ikke til rettsmøtet som nylig ble avholdt i Sandnes tinghus. Det førte til at retten bestemte at rettssaken skulle gå til tross for at hun ikke var til stede.

12. august 2020, klokken 21.17, kjørte 24-åringen bil på Øksnevadvegen. Her ble farten hennes målt til 86 kilometer i timen i 60-sone.

Kvinnen har erkjent straffskyld i en forklaring hun har gitt til politiet. I denne forklarte hun at hun trykket litt hardt på gassen og at hun visste at hun var i en 60-sone.

Aktor la ned påstand om at kvinnen dømmes i samsvar med forelegget til å betale en bot på 12.600 kroner, subsidiært fengsel i 25 dager. Det ble videre nedlagt påstand om at kvinnen idømmes tap av førerrett i tre måneder, og til å dekke sakskostnadene til det offentlige.

I formildende retning la retten vekt på at kvinnen har erkjent forholdet. Retten viste også til at saken var blitt svært gammel og har vært inaktiv hos påtalemyndigheten i omkring ni måneder uten at 24-åringen kan lastes for dette.

Dermed ble hun dømt til å betale en bot på 11.500 kroner, subsidiært fengsel i 23 dager.

Videre kom retten til at hun skulle miste førerretten i tre måneder, at tapsperioden anses som utholdt og at hun må betale 3000 kroner i saksomkostninger.





Mer fra Dagsavisen