Roganytt

Tankbil har veltet på E39: – Vil ta flere timer å tømme tankbilen for gass

Politiet oppretter sikkerhetsavstand på 300 meter på grunn av brannfarlig gass.

Illustrasjonsfoto

Mandag morgen, klokken 09.25, fikk nødetatene melding om en tankbil som har veltet på E39.

Først meldte politiet at uhellet har skjedd ved Byfjordtunnelen, men det ble senere rettet. Uhellet har skjedd på E39, Mekjarvikveien ved avkjørselen til Øvre Grødem/ Randaberg i retning Stavanger

Føreren av tankbilen, en mann i slutten av 50-årene, er ute av tankbilen, og har blitt tilsett av helse. Han framstår som uskadd, ifølge politiet.

Føreren er avhørt, og har fått førerkortet beslaglagt på grunn av uaktsomhet.

Klokken 14.25 melder politiet at aksjonen for å tømme tankbilen for gass akkurat har startet. Det vil ta flere timer. Entreprenør er varslet og vil bistå med flere folk til trafikkdirigering.

Brannfarlig gass

Politiet har opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter på grunn av brannfarlig gass. E39 ved uhellsstedet vil bli stengt i betydelig tid framover, ifølge politiet.

Politiet melder at det er omkjøring via Harestadveien og Randaberg sentrum.

– Politiet henstiller bilister som foretar omkjøring via Harestadveien og Randaberg sentrum om å holde fartsgrensen. Det er skolevei og mange barn benytter denne veien, skriver operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Rundt klokken 10.30 melder politiet på Twitter at vogntoget ligger på siden. Gasstekniker er på vei for å foreta kontroll av gassen/ innholdet i tankbilen. Entreprenør er og varslet for å tømme innholdet i tankbilen. Det skjer først etter at gasstekniker har sjekket tanken. Det er pr nå ingen indikasjoner på lekkasje på stedet.

Byfjordtunnelen var stengt en periode, men er nå åpen.

Saken oppdateres.