Roganytt

Bil kjørte ned port i barnehage: – Tre barn til sykehus

Skadeomfanget er ukjent.

En politibetjent i Haugesund i arbeid utenfor barnehagen hvor tre barnehagebarn er kjørt til sykehus etter at en personbil kjørte ned porten barnehagen i Haugesund

Mandag melder politiet om en personbil som har kjørt ned porten til en barnehage og truffet tre barn som satt og lekte.

Dette skal ha skjedd i Ferkingstadgata i Haugesund.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.14. Tolv minutter senere ble det loggført at barna var fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang, ifølge NTB.

– Vi har fått forklart at en bil var i ferd med å snu utenfor en barnehage. Han hadde rygget inn i en trestubbe, og så kjørt ned porten til barnehagen, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sørvest politidistrikt til NTB.

Det skal ikke ha vært høy fart. Politiet er på stedet for å sikre seg bilen for videre undersøkelser.

– Bilfører er på stedet. Han har vi kontroll på. Vi vil snakke med vitner som er der, sier Løklingholm.

Han forteller til NTB at barnas alder er ukjent.

Klokken 14.10 opplyser politiet at foreldre til barna er varslet, og at føreren av personbilen også blir tatt hånd om av helsepersonell.

Ikke livstruende

Klokken 15.30 har politiet har reist fra stedet.

– Taktiske og tekniske undersøkelser er foretatt, og saken vil bli etterforsket, skriver operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

De skadde barna er kjørt Haugesund sykehus. Politiet har pr nå ikke detaljer om skadeomfang, men det skal ikke være livstruende skader.

Ansatte i barnehage ivaretas av kommunen.

– Mannlig fører av bil (70 årene) er kjørt legevakt for sjekk. Bilen er tauet inn for tekniske undersøkelse. Sak er opprettet.