Roganytt

Stoppet av politiet etter vinglete og farlig kjøring

Politiet ble tilkalt da mann var ute og kjørte.

Illustrasjonsfoto

Den 45 år gamle mannen fra Tananger kom med en uforbeholden tilståelse da saken mot ham nylig var oppe i Stavanger tinghus. 3. september i fjor, omkring klokken 08.50, kjørte han bil på Madlaveien mens han var påvirket av morfin og diverse narkotiske tabletter. En blodprøve tatt av ham viste at påvirkningsgraden var tilsvarende en promille på over 1,2.

«Det er bevist at kjøringen var vinglete og farlig, hvilket også ledet til at politiet ble tilkalt. Kjøringen fant sted en tid på dagen hvor det erfaringsmessig er en del trafikk. Dette er straffeskjerpende», heter det i dommen fra Sør-Rogaland tingrett.

Tilsto forholdene

Samtidig kom retten til at 45-åringen skulle få noe rabatt for å ha kommet med en uforbeholden tilståelse.

Dermed ble straffen satt til ubetinget fengsel i 20 dager.

Påtalemyndigheten la ned påstand om at 45-åringen skulle betale en bot på 60.000 kroner. Retten kom til at en skulle legge vekt på personlige forhold og dømte mannen til å betale en bot på 10.000 kroner.

Han mistet også førerretten i to år og må avlegge full ny førerprøve for å få denne tilbake.