Roganytt

Skal ha befølt gutt og filmet det

Tiltalt for å ha foretatt en seksuell handling mot gutt som sov.

Det er statsadvokat Birgitte Budal Løvlund som har tatt ut tiltale mot en 24 år gammel mann fra Sola.

Den lyder på at han 11. desember i fjor, omkring klokken 01.30 skal ha befølt en 17 år gammel gutt, uten samtykke fra gutten som i beruset tilstand som mens handlingen pågikk. Han skal også filmet det seksuelle overgrepet og lagret dette på mobiltelefonen sin.

Tiltalen lyder også på at han i perioden fra mars 2020 til februar i år skal ha skaffet seg bilder og filmer som framstiller overgrep mot barn, og skal ha lastet ned minst 260 slike mediefiler til sin mobiltelefon.

Saken skal opp i Sør-Rogaland tingrett 25. august i år og det er tatt forbehold om å legge ned påstand om inndragning av mobiltelefonen hans.