Roganytt

Én siktet i Sør-Vest politidistrikt i Operasjon Trojan Shield

Sør-Vest politidistrikt har pågrepet og siktet én person for grov narkotikakriminalitet.

Det skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Gjennom internasjonalt politisamarbeid har norsk politi pågrepet flere personer, siktet for grov narkotikakriminalitet. Den internasjonale operasjonen har fått navnet Operasjon Trojan Shield. Sør-Vest politidistrikt har pågrepet én person.

– Mannen ble pågrepet mandag. Han er siktet for grov narkotikakriminalitet. Politiet kan, av hensyn til etterforskningen, ikke si hvor i distriktet mannen ble pågrepet eller gi andre detaljer om siktede eller saken, sier politiadvokat Karen Mork.

I går kunne Kripos bekrefte at norsk politi har deltatt i den internasjonale operasjonen Trojan Shield, i regi av FBI, og i samarbeid med en rekke andre lands politimyndigheter. Operasjonen har pågått i flere år, og knytter seg til kryptert kommunikasjon mellom tunge kriminelle.