Roganytt

Tiltalt for drapsforsøk på kona

Må i retten for drapsforsøk og grov mishandling.

Det er statsadvokat Thale Thomseth som har tatt ut tiltale mot en 63 år gammel mann fra Sandnes. Den lyder på at han den 22. september i fjor skal ha forsøkt å drepe sin kone i parets bolig Sandnes.

I tidsrommet fra klokken 09.20 til klokken 10.45 skal han ha skutt kona to ganger i halsen og én gang i brystet. Han skal deretter ha tatt gjentatte ladegrep og avfyrt våpenet mot henne uten at skudd gikk av som følge av vilkårlig funksjonsfeil ved våpenet og manglende ammunisjon.

«Han lyktes ikke i sitt forehavende på grunn av dette og fordi kona fikk varslet nødetatene og slik ble undergitt rask og adekvat medisinsk behandling», heter det i tiltalen.

Tiltalen lyder også på at han skal ha mishandlet kona og ungene i perioden fra 2012 fram til 22. september i fjor.

Når det gjelder kona skal han ved flere anledninger ha slått og sparket henne, kalt henne for stygge ting, truet med å drepe barna og seg selv, samt en rekke andre trussel- og voldshendelser.

Ved flere anledninger skal han sagt til kona at hun ville bli straffet dersom hun ikke hadde samleie med ham, hvoretter hun skal ha gjennomført ufrivillig samleie. Ved minst en anledning skal samleiet ha blitt gjennomført noen timer etter at han skal ha slått henne.

Ungene skal ha blitt slått på forskjellige måter ved en rekke anledninger.

«Han opptrådte truende og voldelig overfor en eller flere av de ovennevnte i påsyn av en eller flere av de andre ovennevnte ved flere anledninger, og skapte ved sin oppførsel i hjemmet frykt hos samtlige familiemedlemmer», heter det i tiltalen.

Det er satt av åtte dager til saken som skal opp i Sør-Rogaland tingrett, avdeling Sandnes tinghus, 19. mai i år.

Advokat Stian Kristensen er oppnevnt som 63-åringens forsvarer, mens Kyrre Stein Hesselmann og Braastad Orre er oppnevnt som de fornærmedes bistandsadvokater.