Roganytt

Skal ha satt fyr på sengen som samboeren lå i

Mann (26) tiltalt for grov mishandling.

Det er statsadvokat Arvid Malde som har tatt ut tiltale mot en 26 år gammel mann fra Stavanger. Tiltalen lyder på at han skal ha mishandlet samboeren sin i perioden fra våren 2018 til 19. august 2019. Blant annet skal han utsatt fornærmede for psykisk og fysisk mishandling blant annet ved å slå, sparke og ta kvelertak på henne. Han skal også ha kastet mobiltelefonen på henne og/eller i en vegg slik at den knuste, truet med å drepe henne og seg selv og truet henne med at han ville ødelegge ansiktet hennes slik at ingen ville ha henne. Han skal også ha hindret henne i å ha kontakt med venner og familie.

Ved en anledning i mai 2019 skal han ha tatt kvelertak på henne så hardt at hun besvimte eller var nær å besvime. Ved denne anledningen skal han også ha satt fyr på madrassen i sengen hun lå i, slik at det oppsto flammer,

Ved en annen anledning, i forbindelse med at samboeren skulle gå ut av leiligheten, skal han ha dyttet henne inn i en vegg og presset en dør mot foten hennes som hun holdt i døråpningen. Han skal deretter ha utsatt henne for grov vold og sagt at han skulle drepe henne og seg selv. Ifølge tiltalen skal samboeren ha kommet seg ut av leiligheten ved å hoppe ut av et vindu.

Det er satt av fire dager til saken som starter opp i Stavanger tingrett 27. april. Politiadvokat Maren Sagvaag Retland skal være aktor i saken, mens advokat Stian Mæland er oppnevnt som forsvarer. Advokat Maren Eide er oppnevnt som fornærmedes bistandsadvokat.