Roganytt

Økt etterspørsel etter nytt pass

Politiet oppfordrer de som ikke trenger nytt pass før etter sommeren om å vente.

Onsdag formiddag melder politiet at de har opplevd en økt etterspørsel fra innbyggere som trenger nytt pass.

– Vi har nå økt kapasiteten ved enkelte passkontor, og oppfordrer samtidig de som ikke trenger nytt pass før etter sommeren til å vente, skriver politiet på Twitter.

På politiets nettsider står det at det er lagt ut flere timer for de nærmeste dagene ved  Randaberg lensmannskontor, og fra og med mandag vil politiet gjøre ytterligere flere timer tilgjengelige for tiden fremover.

I tillegg er kapasiteten økt ved passkontoret i Egersund, noe som betyr at det er flere tilgjengelige timer fra begynnelsen av juli.

LES OGSÅ: Mann siktet for dobbeltdrap på Storhaug

Må bestille time for å få pass

Som følge av smitteverntiltak tilbyr ikke politiet drop in-timer. Innbyggere som har behov for å fornye passet sitt må derfor booke time på politiet.no. Her finner man en oversikt over hvilke timer som er tilgjengelige på de ulike passkontorene.

– Selv om vi prøver å legge til rette for at flere som trenger nytt pass i løpet av sommeren skal få det, er politiets kapasitet begrenset som følge av ferieavvikling. Dersom du ikke har behov for pass i forbindelse med reise nå i sommer anmodes du om å vente med å bestille nytt til høsten, oppfordrer politiet.