Roganytt

Merete Hodne dømt igjen

Frisør Merete Hodne er også i lagmannsretten dømt til å betale bot for å ha nektet å klippe hijab-kledde Malika Bayan.

Merete Hodne ble dømt i Gulating lagmannsretten i ankesaken etter at hun nektet Malika Bayan frisørtime i salongen hennes.

Hodne ble i Gulating lagmannsrett fredag dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan (24) adgang til sin frisørsalong på Bryne.

I tingretten i september ble Hodne dømt til å betale 10.000 kroner i bot pluss 5.000 kroner i sakskostnader.

I lagmannsretten er boten redusert med 3.000 kroner, og Hodne slipper å betale sakskostnader.

– Det går i alle fall rette veien, sier Hodne til NTB.

Hun viser til at beløpet hun opprinnelig ble dømt til å betale, ble satt ned av lagmannsretten.

LES OGSÅ:

Nekter straffskyld

Lagmannsretten begrunner reduseringen av boten med at det ble lagt fram nye bevis for at «den fornærmede oppsøkte salongen for å se hvordan tiltalte ville reagere,» heter det i domsavsigelsen. Slik som i tingretten, erkjente Hodne ikke straffskyld da hun møtte i lagmannsretten.

Ifølge domsavsigelsen har Hodne forklart at hun oppfatter hijab som et plagg som symboliserer en farlige politisk ideologi, muhammedanismen, og at bruk av hijab ikke er forankret i den del av Koranen som omhandler «gudetro», men er politisk forankret.

– Mitt syn er at muhammedanismen er livsfarlig for menneskeheten i hele verden, og jeg står på at hijab er det samme som et IS-flagg, utdyper Hodne.

Personlig kamp

Hodne sier hun foreløpig ikke har bestemt seg for om hun vil anke saken videre.

På spørsmål om hun vil fortsette å nekte personer ikledd hijab adgang til frisørsalongen sin, svarer Hodne «ingen kommentar».

– Det er nok tryggest. Men dette er en personlig politisk kamp for meg, så det er bare å kjøre på for å få fram budskapet, sier hun.

Frisørens forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide, ba i lagmannsretten om at Hodne måtte frifinnes.

– Om retten er i tvil om Hodne har avvist Bayan fordi hun mente at hijab var et politisk plagg eller et religiøst plagg, så skal hun frifinnes. Da skal tvilen komme min klient til gode, sier hun.

I oktober ble det kjent at Gulating lagmannsrett godtok å behandle frisørens anke. (©NTB)

LES OGSÅ: Merete Hodne erkjente ikke straffskyld