Nyheter

Rogaland får matmanifest

Et samlet matmiljø i Rogaland har brukt våren og sommeren på å etablere et regionalt matmanifest for Rogaland.

Matmanifestet skal løfte lokal matkultur- og -produksjon.

– Vi sier vi er matfylket, men så langt har vi ikke hatt et felles tankesett. Med manifestet forener alle aktørene seg og jobber mot et felles mål, som er å løfte matfylket Rogaland, sier Elisabeth Saupstad, reiselivsdirektør i Region Stavanger.

En viktig del av reisen

Matmanifestet skal erkjenne verdien av lokal matproduksjon og norske råvarer og være et løft for å bevare, styrke og utvikle matproduksjon og matkultur fra Rogaland.

– Dette skal styrke hele kjeden; fra sauen til tallerkenen og videre til reiselivet. Du kan si det handler litt om å få vår fortjente plass og bruke det som merkevare, sier Saupstad.

– Mat har blitt en viktig del av reise, og matinteresserte turister er en voksende målgruppe, legger hun til.

Forener seg

Regjeringen har i sin reiselivsstrategi startet arbeidet med å etablere et nasjonalt matmanifest. Initiativtakerne bak Rogalands manifest håper det regionale matmanifestet, sammen med Trøndelag og Sørlandet sitt, vil danne et godt utgangspunkt for videre arbeid for det nasjonale.

Blant initiativtakerne er Rogaland fylkeskommune, Stavanger Ysteri, Region Stavanger, NHO Reiseliv, Gladmat og Ostehuset.

Onsdag skal manifestet lanseres, og punktene offentliggjøres. Saupstad er storfornøyd med at så mange aktører har omfavnet det nye matmanifestet.

– Dette er kjempegøy at vi endelig forener oss og ser framover sammen, sier Saupstad.

Mer fra Dagsavisen