Nylund skole på Storhaug havnet i det nasjonale rampelyset etter det angivelige forsøket på å redigere «Deilig er jorden». Foto: Erik Holsvik

«Ro ned språkbruken for barnas skyld»

Saken omkring markeringen av jul på Nylund skole har skapt debatt og reaksjoner. Det forstår jeg utmerket godt. Men, i kommentarfeltet til ulike nettaviser så tar det jo helt av, skriver Venstres Rune Askeland.

Av Rune Askeland, bystyrerepresentant Stavanger Venstre

Saken omkring markeringen av jul på Nylund skole har skapt debatt og reaksjoner. Det forstår jeg utmerket godt. Men, i kommentarfeltet til ulike nettaviser så tar det jo helt av.

Her finner en ufine kommentarer som knapt nok hører hjemme på veggen ved toalettet på et lugubert utested. Det samme finner en på sosiale media. Det er uthenging av enkeltpersoner og grupper, det er reinspikka rasisme og trusler, det er karakteristikker som jeg ikke finner i synonymordboken.

LES OGSÅ: Leder: Krigen mot julen

Det er skremmende hvor fort enkelte trekker frem rasismekortet. Denne saken hadde ingenting med våre nye landsmenn å gjøre. Ingenting.

Du må gjerne kjempe for en sak, du må gjerne bringe frem argumenter, men har du tenkt på at denne saken gjelder en barneskole? Kan du iallefall ha det i mente fra nå av? Barna er på nettet og leser sikkert saker som gjelder sin egen skole. Jeg gremmes over at ungene skal sitte å lese slikt grums.

Vi jobber for å redusere mobbing i skolen, vi jobber for å fremme intoleranse i skolen. Hva er det barna ser på nettet?

LES OGSÅ: Her nektes elevene å synge «Deilig er jorden»

Det er mange som trenger etterutdanning, med ekstra vekt på danning blant de som hamrer løs på tastaturet og fyller opp kommentarfeltene. Våre barn skal lære seg å bli voksne en dag. Våre barn skal oppleve de voksne som forbilder de skal leve opp til.  Oppfør dere som voksne og ikke skriv noe som ikke våre barn kan lese.

LES OGSÅ: Nylund skole sensurerer ikke julesanger

Jeg og våre andre oppvekstpolitikere i Stavanger, jobber for at vår skole og våre elever skal nå sine mål. Vi har visjoner for stavangerskolen. Ikke stikk kjepper i hjulene for våre barn og våre ansatte. Tenk deg om to ganger før du fyrer løs. La gjerne kommentarfeltet få julefred.