Rett i oppvaskmøte etter ny seier

Solas mål om å gå gjennom 1. divisjon uten poengtap var nære å ryke i toppduellen mot Follo. Da bar det rett i oppvaskmøte for Camilla Herrem og co.

Følg RA Sporten på Facebook!

21 innslupne mål før pause og et mannskap som ikke var på etter cupeventyret fikk trener Scott Harrington til å dra spillerne rett i garderoben for noen alvorsord. Det til tross for at Sola til slutt vant med fem mål mot sterke Follo søndag.

– Det er ikke hver gang det ender i oppvaskmøte etter seier?

– Nei. Men det var helt på sin plass. Å slippe inn 21 mål på 30 minutter er fullstendig uakseptabelt, sier Camilla Herrem til RA.

LES OGSÅ: Sola ute etter å ha rystet Vipers

Tafatte og ikke i gir

Stjernevingen, som nylig ble utelatt fra EM-troppen, mener tafattheten kunne merkes allerede under oppvarmingen. Tafattheten hersket i møtet med hverdagen etter at cupeventyret endte mot Vipers for ti dager siden.

– Vi slet med å komme i gir, sier hun.

Og Sola kunne faktisk tapt oppgjøret mot Follo. Målene rant inn bakover. Laget hang ikke sammen. Det står ikke i stil med målet om å unngå poengtap denne sesongen.

– Når du ser på kvaliteten i dette laget er selvsagt full pott målet. I dag kunne vi tapt. Det var en litt håpløs følelse, sier Herrem.

Trener Harrington peker også på at en sesong uten poengtap er et naturlig mål når du ser på nivået spiller for spiller.

– Men så vet vi jo alle at idretten ikke er slik at du automatisk vinner alt fordi du har de beste spillerne. Et godt kollektiv vil ofte slå kvalitet, minner han om.

Det kollektive manglet Sola mot Follo og det irriterte Harrington.

– Spillet vårt er basert på fart, men når vi slipper inn 21 mål før pause sier det seg selv at det blir vanskelig å utnytte kontringsstyrken vår.

LES OGSÅ: Herrem vraket til EM

Utfordring med svakere motstand

Han er klar i talen på det er en utfordring å spille seriekamper hvor spillerne befinner seg i komfortsonen det meste av tiden. I så måte mener han opplevelsen mot Follo var svært nyttig. For Sola var overhodet ikke i noen komfortsone.

– Dette kunne vi like gjerne tapt, men spillerne lærer mye mer av dette enn i kamper de kan gli gjennom. Da jeg takket treneren deres for kampen etterpå mente jeg det virkelig.

Harrington tror sterkt på at spillerne må holdes på tå hev. Sola har mål om å hevde seg i Eliteserien neste sesong. Da holder ikke prestasjoner som søndag.

– En ting er å score over 40 mål i denne divisjonen. Det kunne vi sikkert gjort i eliten også, men der hadde vi fått 45 mål i trynet i retur i en slik kamp, peker han på.

Han er heller ikke overrasket over at det kom en reaksjon etter at laget holdt følge med suverene Vipers i sist kamp.

– Det er blitt en tendens at en god kamp følges opp av en svak. Vi har fortsatt mye å jobbe med, slår han fast.

For øvrig ble viktige Line Ellertsen sittende på benken hele kampen søndag. Hun har fått en smell i foten som hindrer bevegeligheten.

– Så skal hun på tur med rekruttlandslaget til uken og det var det greit å spare henne. Dessuten er Kristina Novak såpass inne i systemene nå at det var på tide å gi henne en større rolle, sier treneren.

NB! I herrenes 1. divisjon slo Sandnes HK Herulf Moss med 26-17 søndag. Med det ligger laget på 2. plass og er med det på direkte opprykksplass.

LES OGSÅ: Sola med suveren derbyseier

Kampfakta:
Håndball, 1. divisjon kvinner
Sola-Follo 40–35 (21–21)
Åsenhallen, 838 tilskuere
Sola: Sisse Marie Bøge Fahlberg, Ine Skartveit Bergsvik – Oda Aasheim 1, Malin Holta 11 (1), Maren Ersdal, Kristiane Knutsen 8 (1), Alicja Zacharska, Kristina Sirum Novak 5, Martha Barka 4, Abbey Perry 3, Hege Holgersen Danielsen 1, Camilla Herrem 5.
Toppscorer Follo: Rebecca Brun Steinheim 10
Utvisninger: Sola 4x2 min. Follo 2x2 min.