André Danielsen sank sammen etter kampslutt, da det ble klart at Viking nok en gang tapte på hjemmebane. Kapteinen er nå innstillt på at Viking spiller i OBOS-ligaen neste år. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Resignert Danielsen: – Dette var spikeren i kisten

Viking-kaptein Andre Danielsen var en svært skuffet mann etter nok et knepent tap. Kapteinen tror dette definitivt var siste spikeren i kisten, og gleder seg ikke til å starte opp igjen neste sesong.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking skapte den ene sjansen etter den andre, og bommet og bommet og bommet. Strømsgodset hadde ikke mange sjansene, men scoret på en av de få de fikk.

– Det er en helt grei kamp av oss, og vi slipper ikke til Strømsgodset til mange sjanser. Men det er den samme gamle leksen, vi scorer ikke på sjansene våre og taper knepent. Det er bare ikke godt nok, og det her var nok den siste spikeren i kisten, sier Danielsen.

LES OGSÅ: Nytt knepent Viking-tap

Burchnall erkjenner nederlag

Kapteinen kommer til å gå ned med skuten, men gleder seg overhodet ikke til å starte oppkjøringen til neste sesong.

– Det blir blytungt å starte opp igjen og spille i OBOS-ligaen neste sesong. Det blir ikke noe enklere enn å spille i Eliteserien, så det kommer til å bli en tøff sesong det og, forteller Danielsen.

Selv om det fortsatt er teoretiske muligheter for å berge plassen, da det fortsatt er ti poeng opp til sikker plass er det ikke mange i Viking som har troen på det.

– Nei, det skal godt gjøres at vi klarer oss nå. Selv om vi slår de lagene rundt oss, og tar poeng i de tøffe kampene på slutten er det ikke sikkert det holder. Nå har vi også tapt fem kamper på rad, så det er nok over nå, sier Viking-trener Ian Burchnall.

LES OGSÅ: Klamrer seg fast til det siste lille halmstrået

Høiland tar tapet på sin kappe

Etter 54 minutter snudde Mathias Bringaker på en femøring inne i 16-meteren, og skjøt i stolpen. På returen var Tommy Høiland helt alene, men på mirakuløst vis klarte han å sende ballen utenfor.

– Jeg sa til lagkameratene etter kampslutt at jeg tar dette tapet på min kappe. Jeg skal score minst to eller tre mål i dag, og det er utrolig kjedelig at det er min feil at vi taper. Spesielt når lagkameratene legger ned en så sterk innsats som de gjør, sier Høiland til RA etter kampen.

Han orker ikke å tenke på tabellsituasjonen, men innrømmer glatt at det ikke ser lyst ut.

– I dag føler jeg at vi skaper mange sjanser og spiller bedre enn i mange av de kampene jeg har vært her til nå. Det er bare helt utrolig at vi ikke får med oss noe fra denne kampen, men det er typisk et lag i motgang at vi ikke har noen marginer med oss heller. Alle har en sånn dag der de bommer på åpent mål, men det var den verst tenkelige dagen for meg å få den i dag, sier Høiland.

LES OGSÅ: – De ser store likheter med 1986

– Helt og holdent vår egen feil

Han er utrolig lei av den samme gamle leksen. Viking presser og presser, mens motstanderne scorer på en halvsjanse og vinner.

– I dag og er vi det soleklart beste laget. Det er et under for meg hvordan vi ikke scorer mål, og Strømsgodset har to halvsjanser og scorer på en av dem. Det er utrolig frustrerende, men så lenge det er en mulighet for at vi skal berge plassen må vi prøve, sier Burchnall.

Danielsen er lei av å snakke om alt som kunne ha skjedd. Han legger skylden helt og holdent på Viking selv.

– I dag, som i hele sesongen, har vi bare ikke vært gode nok. Så enkelt er det, og vi kan ikke unnskylde oss med hverken det ene eller det andre. Vi må ta bare realiteten av det, og den realiteten er at det blir nedrykk, sier Danielsen.

LES OGSÅ: Frykter lengre tid på nivå to