Remi Johansen skrev fredag under en toårig avtale med Sandnes Ulf. Den tidligere TIL-spilleren kommer fra Brann. Foto: www.sandnesulf.no

Remi Johansen fra Brann til Ulf

I fjor scoret spissene Pontus Engblom og Kent Håvard Eriksen de fleste målene fra Ulf. I 2017 håper de å bli mer uforutsigbare i hvor målene kommer fra. Det skal blant annet nykommer Remi Johansen (26) fra Brann bidra til.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den offensivt anlagte midtbanespilleren fikk nylig beskjed av Brann om at han sto fritt til å finne seg ny klubb. Da var Ulf raske på avtrekkeren og skrev fredag en toårig avtale.

– Han har nå signert for oss og vi har fått til en avtale med Brann hvor han er fristilt. Vi skal kunne snu oss raskt i Ulf, sier daglig leder Tom Rune Espedal til RA.

LES OGSÅ: Sandberg har signert for ny klubb

Følte seg ønsket

– Bengt Sæternes har vært på meg helt siden det begynte å komme rykter om at Brann var villig til å la meg gå. Og det var veldig viktig for meg at jeg var ønsket i en tidlig fase, sier Johansen til Sandnes Ulfs nettsted.

Han er sikker på at han har valgt rett.

– Etter å ha tatt en prat med klubben, og fått sett meg rundt her, så er jeg overbevist om at jeg har gjort et godt valg. Det virker bunnseriøst i klubben, og det er en klubb med gode ambisjoner, sier Johansen.

I fjor havnet Johansen i kulden i Brann. Det ble med elleve kamper. Det holder ikke for en mann med ambisjoner.

– Jeg er en ambisiøs spiller, og jeg har en enda mye mer jeg vil oppnå med fotballen. For meg personlig handler det nå å få satt meg på fotballkartet igjen etter et år med lite spilletid.

LES OGSÅ: Bertelsen på prøvespill i FFK

Passet perfekt

Etter at Eirik Schulze ble solgt til Sogndal for halvannen million forrige helg hadde klubben tre hull å fylle på midten. At erfarne Johansen nå er klar mener Espedal er perfekt.

– Han passet veldig godt inn i bildet her. Remi kan spille både indreløper og sentralt på midten. Så har han mye erfaring fra Tippeligaen. At han også har spilt Obos-liga med Tromsø ser vi på som en fordel. Han vet hva han går til.

Espedal beskriver Johansen som en spiller med styrkene i det offensive. Han har blant annet et godt skudd.

Akkurat det passer også inn i ønsket om at andre enn spissene skal score mål i 2017. I fjor var prosentandelen mål fra Kent Håvard Eriksen og Pontus Engblom for høy. De ble forutsigbare.

– Om du ser på signeringene av Remi og Roy Miljeteig skjønner du at vi vil gjøre noe med dette. Det er bedre å fordele målene enn å være helt avhengig av en spiss som scorer 25 ganger. Så har du også en Vidar Nisja i bakhånd her. Dette gir oss en annen slagkraft, sier Espedal.

LES OGSÅ: Schulze solgt til Sogndal

Ønsker Kristoffersen

Mye tyder på at også Thomas Kristoffersen blir Ulf-spiller. Den tidligere Tromsdalen-spilleren har trent med laget i en uke og klubben er meget godt fornøyd med hva de har sett. Nå vil de tilby kontrakt.

– Vi har et møte klokken ett fredag og han er ønsket. Thomas har vært mange år i Tromsdalen. I løpet av denne tiden har Tromsø vært interesserte flere ganger, men det har strandet på enighet rundt utdanningskompensasjon. Nå er han ute av denne ordningen. Han er en defensiv midtbanemann som er god i press og god med ball, sier Espedal.

LES OGSÅ: Miljeteig vil hjelpe Ulf opp