Rekordinntekter for Alexander Kristoff

Alexander Kristoff slo til med seier på den avsluttende etappen i Tour de France, på selveste Champs-Élysées, og kunne juble både over etappeseier og rekordinntekter for året 2017.

Følg RA Sporten på Facebook!

Dagens Næringsliv skriver at sykkelstjernen aldri har tjent mer i ett enkeltår enn det han gjorde i fjor. Avisen oppgir at Kristoff hadde en nettoinntekt på 16,6 millioner kroner.

– Hovedinntektene mine er navnerettigheter gjennom sponsorer, der hadde jeg gode inntekter i fjor. Jeg har også noen fondsinvesteringer som hadde en grei verdiøkning som børsen ellers, forteller Kristoff til DN.

LES OGSÅ: «Bare gi ham bynøklene, Christine»

– Sesongen har ikke vært så bra

Videre skriver avisen at Kristoff gjennom sitt heleide investeringsselskap, Alexander Kristoff Limited, hadde han en verdiøkning i sine aksjefondsinvesteringer på 989.378 kroner og at han totalt har han en urealisert gevinst på to millioner kroner.

– Jeg har mest i fond gjennom DNB og noen andre. Hadde jeg hatt mer tid så skulle jeg gjerne fulgt det litt mer opp, men idretten tar mest tid. Jeg har litt i solenergi nå og prøver å se hva som er fornuftig i fremtiden, forteller Kristoff.

Hans første sesong i hans nye lag, UAE, har langt i fra vært hans beste. Likevel dro han samlet sett med verdiøkningen og inntektene fra syklingen inn 17,7 millioner kroner ifølge DN.

– Sesongen har ikke vært så bra, men det tok seg opp på siste etappe i Tour de France og det reddet alt. Det er fremdeles åtte ritt igjen og nå skal jeg bare fortsette der jeg slapp på Champs-Élysées, sier Kristoff.

LES OGSÅ: Kristoff vant på Champs-Élysées