«A Christmas for Carol», ned blant andre Nina Ellen Ødegård og påtroppende teatersjef Glenn André Kaada. Foto: Roy Storvik

Rekordår for Rogaland teater

Begivenhetsrikt fjorår for Rogaland teater.

2017 går over i historien som et meget begivenhetsrikt år for Rogaland Teater med 88.791 innløste billetter i løpet av året som gikk.

Det opplyser Rogaland teater i en pressemelding.

Lykkes med repertoar

I et kontrastrikt og mangfoldig samfunn er det viktig for Rogaland Teater å legge til rette for og fremme en stor bredde av stemmer og tilbud.

– 2017 har vist at vi har lyktes med overgangen fra en-suite til repertoar og det har kommet både teatret og publikum til gode, sier teatersjef Arne Nøst i pressemeldingen

Det har ført til at teatret gjennom året har sjonglert med mange baller i luften, flere produksjoner har blitt holdt «levende» og publikum har fått en større teaterpalett å velge i.

Mer teater, mer mangfold

Dette har resultert i at teateret har produsert mer teater og økt mangfoldet i forhold til den store økningen i antall viste forestillinger, uten at det har gått på bekostning av teatrets kunstneriske ambisjoner, skriver teateret i en pressemelding.

Fasiten for 2017 var 32 produksjoner, hvorav åtte gjestespill, to konserter, tre samarbeidsproduksjoner, tre takeaway forestillinger og 16 egenproduksjoner.

Dette er en økning på 11 produksjoner fra året før da teateret presenterte 21 produksjoner.

522 forestillinger

Totalt ble det ble det vist 522 forestillinger i 2017 mot 447 i 2016. Også publikumstallene viser at den store aktiviteten på våre scener har gitt resultater.

Det ble innløst 88.891 billetter i 2017 mot 76.800 billetter i 2016, opplyser Rogaland Teater.