Reidar Goa ble stedt til hvile

Himmelen smilte over Randaberg da en fullstappet Randaberg kirke tok et siste farvel med Reidar Goa.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter kort tids sykdom gikk Reidar Goa bort lørdag. I går tok familie, venner, tidligere lagkamerater og alle som kjente «Reieren» avskjed med en av de største klubblegendene i Vikings klubbhistorie.

404 A-kamper mellom 1966 og 1977 fikk Goa, som var æresmedlem i Viking fra 2000, landslagsmann for Norge og banemester i Viking fra 1985 til 2010. Goa vant alt med Viking, og i begravelsen ble han hedret med Bernard Lunds Viking-sang.

Hedret av Benny

Før det hadde blant andre tidligere Viking-trener Benny Lennartsson og en annen klubblegende Svein Fjælberg holdt minneord for den kompromissløse stopperen fra Randaberg.

Allerede som 15-åring i 1957 debuterte han på A-laget til RIL. Det ble 180 A-kamper før han i 1965 gikk til Viking og ble en del av laget som dominerte norsk fotball fullstendig store deler av 70-tallet. Han endte bare med fire landskamper. En i 1970. De tre siste i 1974 og 1975.

I hele sitt voksne liv var Goa en del av Viking. Han var spiller, trener, hjelpetrener, oppmann og banemester. Det siste ble også yrkesveien i mange år. Fra 1985, til han ga seg på tampen av 2010, var det Goa som passet på at de mørkeblå spilte på de mest perfekte plenene som kan dyrkes fram i Stavanger.

Flagget på halv stang

Goa fulgte klubben i tykt og tynt enten det var som spiller, trener, hjelpetrener, oppmann og banemester.

Utenfor Vikings hjemmebane ble det torsdag flagget på halv stang, og klubben spiller med svarte sørgebånd mot Notodden tirsdag. Også foran hjemmekampen mot Sogndal vil det bli en markering for en av de mest ruvende skikkelsene i klubbens historie gjennom de siste 50 årene, som gikk bort altfor tidlig.