Villiam Strøm har spilt for Oilers nærmeste utfordrer Lørenskog de siste årene, men siden han ikke har klart å slå Oilers med Lørenskog har han bestemt seg for å spille med Oilers for å vinne der. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

RBK-fan gleder seg til å bli «hatet»

Villiam Strøm gleder seg til å bli en del av trønderkorpset i Oilers, da han har fulgt mye den samme veien som Henrik Solberg på sin vei til Stavanger.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med Villiam Strøm på plass har Stavanger Oilers fått en ny trønder inn i backkorpset med landslagserfaring. Tre år eldre Henrik Solberg har vært en inspirasjon for Strøm på veien.

– Henrik har vært en av ligaens og landets beste backer i lang tid, så det er klart at jeg som trønder har hatt et lite ekstra øye til han. Vi spilte juniorhockey for veldig lenge siden i Trondheim, så det blir kult å spille med ham igjen, sier Strøm til RA.

LES OGSÅ: Fornyer med Mostue – henter Villiam Strøm

Ingen tvil da Oilers tok kontakt

Solberg på sin side gleder seg til å ta i mot nok en trønder.

– Det er alltid kjekt med trøndere på laget, og Villiam er både trønder og en veldig god spiller. Så jeg gleder meg til at han kommer til oss i Oilers, forteller Solberg.

Nykommeren var aldri i tvil da Oilers banket på døren ganske kjapt etter at sesongen i Lørenskog var over.

– Oilers er Norges beste lag, så for meg var det ingen tvil. Alle vil slå Oilers, og alle hater Oilers fordi de er best. Som Rosenborg-fan har jeg en del erfaring med at alle hater de som er best, så jeg ser fram til å spille med Oilers og ikke mot dem, sier Strøm.

LES OGSÅ: Holder avsluttende møter fortløpende

Elendig som forward

26-åringen sier at han har snakket en del med Oilers-guttene på landslaget, og da spesielt Dennis Sveum, før Pål Higson tok kontakt.

– Oilers er alltid utrolig vanskelige å spille mot, og jeg kan skrive under på at det å møte de offensive spillerne deres er et helvete. Det er som de sier at hvis du ikke kan slå dem er det bare å spille med dem, sier han.

Strøm beskriver seg selv som en stor fysisk spiller, som kan brukes til det aller meste.

– Jeg liker å være litt i dritten og krige om puckene, men jeg liker også å være med offensivt. Jeg har kanskje ingen kjempeferdigheter, men er en ganske god allrounder som liker å bidra med mål og poeng, sier han.

Grunnen til at han ble back er ifølge han selv mangelen på offensive ferdigheter.

– Å score mål er jo det beste av alt. Det at jeg ble back er vel fordi jeg var elendig da jeg prøvde meg som forward. Men det er kulere å være back og da, siden du får mer spilletid, sier han.

LES OGSÅ: Kunes legger opp for å bli juniortrener

Håper på VM-plass

I disse dager kjemper han med blant andre Dennis Sveum om plass på backen for Norge som lader opp til VM i Paris med treningskamper mot Danmark.

– Jeg vet at Alexander Bonsaksen skal inn, og nå er vi allerede åtte backer her og da er det noen som må ut. Så jeg vet jeg må prestere for å bli tatt med til VM. Når jeg har kommet så langt må jeg bare prøve å klype meg fast, sier han.

En som ikke skal til Paris med landslaget er Henrik Solberg, som har gitt seg på landslaget. Men til Frankrike skal han.

– For oss passer det mye bedre å reise litt lenger sør i Frankrike, da været i Paris ikke alltid er til å stole på, svarer Solberg da RA spør om han ikke kunne tenkt seg å reise til Paris.

LES OGSÅ: Kort påskeferie for fire av Oilers-heltene