Randaberg-trener Tor Ragnar Gilje mislyktes med å lede laget sitt til cupfinale, etter å ha tapt med knappest mulig margin mot Førde lørdag.

Randaberg-herrene ikke til cupfinale

Med 3-2 seier i den første kampen, var det helt åpent hvem som skulle gå til cupfinale. Etter fem sett måtte kampen avgjøres med et avgjørende sjette sett, der Førde trakk det lengste strået.

Etter at Randaberg vant den første kamp 3-2, måtte Førde vinne 3-0 eller 3-1 for å gå direkte til finalen. Med 3-2 ble kampen avgjort på et såkalt «golden set», der førstemann til 15 gikk til cupfinalen 16.januar.

Det to første settene var veldig jevne, mellom to gode lag. Førde tok det første knepent 26-24, mens det var Randaberg som trakk det lengste strået i det andre settet med 25-20.

Det tredje settet ble ren overkjøring, da Førde vant overlegent 25-9. Da måtte Randaberg vinne det fjerde settet, hvis ikke var kampen over.

Tapte etter «golden set»

Det så ut til at Randaberg-spillerne skjønte alvoret, og hevet seg betraktelig etter det tredje settet. Med 25-21 tvang de fram det femte settet i kampen, som Førde vant 15-9.

Med 3-2 i den første kampen, og 3-2 i lørdagens returoppgjør var det dermed klart for «golden set» i Førdehuset. Der gjorde hjemmelaget ganske kort prosess, og vant 15-6 i det sjette og avgjørende settet.

Dermed er håpet om å få begge Randaberg-lagene til cupfinale. Damelaget møter Tambarskjelvar i sin semifinale i morgen, og ligger an til å sikre seg cupfinale.