Profflag i fare for å bli lagt ned

Det lokale kvinnelige sykkelprofflaget Team Hitec Products-Birk Sport sliter kraftig økonomisk og står i fare for nedleggelse.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det lokale stjerneskuddet Susanne Andersen er blant rytterne på laget som ble opprettet i 2009. Hitec er det eneste norske laget på det høyeste nivået innen sykling.

– Det står ikke så bra til med økonomien i laget akkurat nå. Det skyldes en kombinasjon av mange ting. Vi har feilberegnet inntektene, og mye av det går på kontrakter som ikke er faste. Noen har blitt redusert, noen har forsvunnet. Det er mange i off shore-bransjen og i andre bransjer som sliter økonomisk. Nordsjørittet, for eksempel, har vært en sponsor i mange år, men de har sterkt reduserte inntekter og har forsvunnet helt, sier lagsjef Karl Lima til TV2 og fortsetter:

LES OGSÅ: Kan få sykkelritt på hjemmebane i 2020

Mangler én million

– Det er flere sånne småting. I tillegg øker ting som lisenser fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og det nasjonale forbundet. Og som et norsk lag har vi en del ekstrakostnader andre lag ikke har. Det koster å ha mange norske ryttere som skal fly, for eksempel. På kontinentet kjører de fleste rytterne bil til løpene, for eksempel. Så det er mange forskjellige ting. Vi kunne gjerne hatt bedre kontroll, men det har liksom alltid gått bra før. Men nå gjør det ikke det, sier Lima.

Ifølge TV-kanalen mangler laget rundt én million for å kunne fullføre sesongen på en skikkelig måte.Foreløpig er konsekvensene for laget at det må kuttes på kostnadene for å kunne komme i mål med denne sesongen.Det betyr et redusert rittprogram og mindre utstyr til rytterne.

På lengre sikt erkjenner Lima at det brenner et blått lys for prosjektet dersom inntektene ikke økes.

– Det kan bli konsekvensen. Men vi håper å kunne fullføre denne sesongen i alle fall på et vis, men bare det kan bli vanskelig, innrømmer han.

Laget, som har sin base her i regionen, har de siste årene hatt stor suksess. Den har kommet både i form av norgescupseirer og seirer internasjonalt. For ikke mange ukene siden tok Charlotte Becker årets første seier på det aller høyeste nivået innen kvinnesykling for Hitec.

LES OGSÅ: Hitec-jentene med årets første seier