Svein Olav Simonsen, regiondirektør i NHO Rogaland. Foto: Roy Storvik

– Privatmarkedet er dessverre tatt av useriøse aktører

– Nesten ingenting er mer ødeleggende for samfunnet enn svart arbeid, sier Svein Olav Simonsen i NHO Rogaland.

– Svart arbeid og arbeidslivskriminalitet er ekstremt krevende for håndverksbransjen. Tilbakemeldingene jeg får fra medlemsbedriftene er at privatmarkedet er overtatt og dominert av aktører som jobber svart. Det er blitt normen, dessverre, sier Svein Olav Simonsen, regiondirektør i NHO Rogaland.

Simonsen setter stor pris på arbeidet til A-krim Rogaland.

Store konsekvenser

– Når en slipper løs svart arbeid i samfunnet, så sparker man beina under for de ærlige aktørene. Man sparker beina under en hel bransje, og folk mister jobbene sine. Faren er også at dette sprer seg til andre bransjer i samfunnet, sier Simonsen.

– Jeg vet om en mann som fikk huset sitt malt. Plutselig ble han oppringt av politiet som ønsker å få innsyn i avtaler og kontrakter som ble gjort. I dette tilfellet var alt i orden.

– Slike historier gleder meg, fordi det viser at A-krim står på for å bekjempe problemet, sier Simonsen til RA.

– Kan miste jobben

Han er glad for at også privatpersoner risikerer å måtte stå til ansvar dersom de benytter seg av billige, ulovlige aktører.

– I tillegg til å miste reklamasjonsrett og forsikring ved feil, kan man også miste jobben, om man har en jobb hvor man er avhengig av troverdighet, avslutter Simonsen.