President-kampen på idrettstinget: – Man må nok stå gjennom noen ekstra glass rødvin

Det kan gå mot en mer dramatisk presidentkamp på idrettstinget enn mange ser for seg. Sven Mollekleiv er favoritt.

Etter det NTB kjenner til skal det være bevegelse i stemmesituasjonen. Mollekleiv har en god stund vært pekt ut av flere som en soleklar «frontrunner».

Det jobbes allerede hardt i kulissene for å skape allianser Det vil fortsette på Lillehammer der tinget starter fredag. Det er to store middager på planen. De skjer fredag og lørdag.

Nachspielene kan komme til å spille inn.

– Det blir livsfarlig å legge seg. Man må nok stå gjennom noen ekstra glass rødvin. Alt kan skje her, sier et tingdelegat til NTB.

LES OGSÅ: Tungvekter ber Tvedt avblåse presidentkampen

Vedkommende ønsker ikke å stå fram ved navn.

I henhold til NIFs lov vil en president bli valgt med alminnelig flertall, altså over 50 prosent av stemmene. Dersom det blir kampvotering mellom flere kandidater, gjennomføres det antall valgrunder som kreves inntil en kandidat oppnår alminnelig flertall.

Står to kandidater tilbake og disse oppnår like mange stemmer, avgjøres valget ved loddtrekning.

Første post søndag morgen er valg av president. Her er det per fredag tre kandidater: Mollekleiv (innstilt av valgkomiteen), Tom Tvedt (sittende president) og Berit Kjøll.

Kilder NTB var i kontakt med torsdag mente at stemme-stillingen mellom Mollekleiv og Kjøll da var cirka «70-50 og 65-45», men at «ting absolutt kunne skje i dagene som kommer.»

LES OGSÅ: Idrettspresident Tvedt vraket av valgkomiteen: – Jeg er veldig skuffet

Totalt er det 166 stemmeberettigede. På idrettstinget har særforbundene (54) og idrettskretsene stemmerett, 75 stemmer på hver.

Hele idrettsstyret sitter også på hver sin stemmerett. Det samme gjør Norges IOC-representant Kristin Kloster Aasen og tre representanter for utøvere.

Idrettspresidenten velges for en periode på fire år. Tvedt ble valgt i 2015.

LES OGSÅ: (+) Idrett eller politikk: Hva gjør Tom Tvedt neste år?