Lasse Larsen, som til daglig går på siste året ved St. Svithun Videregående Skole, storkoste seg på åpen dag ved Universitetet i Stavanger. Han ser på byggingeniørstudiet som aktuelt, men vil helst studere fysioterapi. Dette studiet eksisterer dessverre ikke ved UiS. Han opplever ellers studentmiljøet som svært bra.

– Positivt overrasket over UiS-tilbudet

Lasse Larsen er positivt overrasket over forholdene, men skulle ønske UiS hadde tilbudt studiet fysioterapi. RA fulgte ham gjennom den innholdsrike dagen.

Av: Eigil Kloster Osmundsen

Følg RA på Facebook og Twitter!

Til daglig går Larsen på St. Svithun Videregående Skole, men tirsdag fikk han delta på åpen dag ved UiS, der omtrent 2400 andre elever også deltok.

– Først vil jeg besøke standen til undergruppen Amnesty. Jeg er interessert i at alle i verden skal ha det bra, og synes derfor dette er et bra tiltak av studentene, sier Larsen til RA.

Ved standen kom han i snakk med Una Ruzic, som er aktiv i undergruppen og ellers studerer statsvitenskap ved UiS.

– Vi ønsker gjerne at Larsen blir med oss fra høsten av. Det handler ikke bare om menneskerettigheter. Det er også veldig sosialt og inkluderende, sier Ruzic til RA, og fortsetter:

– Det er mye bra i dagens samfunn, men en del mennesker er for selvopptatte. De bør bidra mer til fellesskapet, slik som vi i Amnesty gjør. I dag markerer vi kvinnedagen, og er i likhet med Larsen opptatt av likestilling.

Omvisning på campus

Etter at Larsen hadde en lengre prat med Ruzic, ville han få en omvisning på universitetsområdet. Der stilte studentambassadør Andreas Turnage seg behjelpelig, og geleidet deltakerne i en snau time.

– Å være studentambassadør handler om å informere elever ved videregående skoler om vårt tilbud som universitet. En sentral del av dette er omvisninger, slik som den jeg hadde for dere nå. Dette skjer gjennom hele året, men åpen dag er definitivt årets høydare her, sier Turnage til RA.

Han anbefaler alle som er usikre på hva de skal studere å begynne på noe. Han påpeker at det ikke er noen krise dersom du velger feil, og at det er kjekkest å studere mens de på din egen alder gjør det.

– Omvisningen i dag var både underholdende og lærerik. Jeg fikk sett store deler av campus, og det var særlig givende at Turnage fortalte om egne erfaringer underveis. Jeg likte best Kjell Arholms hus, hvor sykepleierne holder til. Der var det utrolig mange pene jenter, sier Larsen.

Han planlegger å starte med studier med en gang etter videregående, ettersom han er redd for at det blir krevende å studere etter å ha hatt ett år fri.

– Byggingeniør er aktuelt

Etter omvisning og en bedre lunsj ville Larsen snakke med en representant for Byggingeniørenes Linjeforening.

– Byggingeniørstudiet virker spennende. Det er en viktig del i dagens samfunn å bygge noe, sier Larsen.

Mats Reisæter Buøen går andre året som byggingeniørstudent, og anbefaler studiet.

– Dette er en sikker bransje å få jobb i. Linjeforeningen er også aktiv og inkluderende. Larsen vil nok like seg, sier han til RA.

– Ufortjent dårlig rykte som studentby

– Av studentbyer hører du mye om Trondheim og Bergen her i Norge, men jeg ser også på Stavanger som en by med et godt studentmiljø. Du har alt du trenger her, og kommer deg fint fram ved hjelp av offentlig transport. Sentrum er også passelig stort. De har til og med en egen bar her på campus, sier Larsen.

Han innser at det økonomisk sett er gunstig å bo med foreldrene sine og studere ved UiS, som har en forholdsvis lav semesteravgift.

– Samtidig ønsker jeg å komme meg bort fra byen jeg har bodd i gjennom hele livet mitt for å oppleve noe nytt, sier Larsen videre.

Om 10 år ser han seg selv boende i et stort hus på Ullandhaug sammen med en vakker kone.

– Menneskekroppen fascinerer meg, og jeg vil gjerne hjelpe mennesker med å bli kvitt skadene sine. Min drøm er dermed å bli fysioterapeut, helst for et idrettslag. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å være fornøyd med meg selv i år 2026, sier Larsen avslutningsvis.

LES OGSÅ: Jubler for digitaleksamen