Nyheter

– Politikerne skal være våre folk og ikke utbyggernes folk

Gymsalen på Storhaug skole var så godt som fylt til randen da det onsdag kveld var invitert til folkemøte om Paradis.

Bilde 1 av 3

Det var Folkeaksjonen Nei til høyblokker i Paradis og Byutvikling Stavanger som arrangerte folkemøtet og det var Odd Kjeldaas som var den første som fikk ordet i en stappfull gymsal på Storhaug skole.

– Dette er et folkemøte for beboerne, men det er også en del politikere her i dag, noe som er veldig kjekt, men det er ikke dem som skal få snakke i dag. Det kan de gjøre andre steder, sa Kjeldaas.

Han fortsatte med å vise et gammelt bilde av Paradis fra Køhler-eiendommen mot Varden og på det bildet var det ikke mye bebyggelse, for å si det sånn.

– Slik ser det ut i dag og slik er det planlagt å se ut, sa Kjeldaas og fortsatte å vise bilder.

Fugleperspektiv

Nytt bilde ble vist.

– Det er tatt i fugleperspektiv og da ser alt så lavt og fint ut. Men hvem er vi? Vi ønsker et levende demokrati og ønsker at beboerne i området som en del av dette arbeidet. Vi ønsker at folk som gruppe engasjerer seg. Det er folket som har forandret mye i denne byen, sa Kjeldaas og viste til at Gamle Stavanger ville ha vært noe helt annet hadde det ikke vært for folket.

– Hadde ikke vi beboerne vært våkne hadde byen sett helt annerledes ut.

Ifølge Kjeldaas er byutvikling ikke bare noe som foregår hos politikerne.

– Skal være våre folk

– Politikerne skal være våre folk og ikke utbyggernes folk, sa Kjeldaas og ga uttrykk for at han ønsket et politisk skifte innenfor byutvikling.

Ifølge Kjeldaas er ønsket at det foregår en utbygging i forhold til eksisterende plan, men ikke høyhus.

– Vi ønsker en levende bydel og ikke kontorlokaler som står tomme på kveldstid. Og vi ønsker en skikkelig diskusjon om hva som ønskes når det gjelder hele området, sa Kjeldaas.

Sivilarkitekt Live Gram fortsatte med en presentasjon av to vinnerbidragene når det gjaldt Paradis.

Ifølge Gram er hun bosatt på Storhaug, men ikke berørt av utbyggingen. Hun sa også at hun var positiv til utbyggingen av jernbanetomten.

Bidragene som ble presentert var det svenske bidraget «East og Eden» og forslaget med navnet «The Long Green» og særlig det svenske bidraget fikk det glatte lag.

Gram tok også for seg det alternative forslaget til Arkitektkontorene Hoem+Folstad Arkitekter, Arkitekt Knut Folstad og Studio Vabø som Gram likte langt bedre enn de andre.

Det gjorde også dem som satt i salen.

Mer fra Dagsavisen