– Politiet ser en bekymringsfull utvikling i Stavanger

Den siste tiden har politiet opplevd en økning av unge gutter som raner til seg dyre klær og sko fra andre unge gutter.

– Politiet ser en bekymringsfull utvikling i Stavanger, der unge gutter i alderen 12-15 år raner til seg dyre klær, sko, belter og airpods fra tilfeldige gutter i samme aldersgruppe. Det er spesielt én gruppering på rundt 15 ungdommer som har lav terskel for å utøve vold og ran, skriver Sør-Vest politidistrikt på Facebook onsdag morgen.

De skriver videre at politiet kjenner identiteten til de fleste ungdommene og har hatt flere inne til avhør og samtaler. De har også eksempler på samme type ran begått av ungdom som ikke er en del av denne grupperingen.

Ifølge politiet skjer ranene hovedsakelig i Stavanger sentrum, men de har også sett at dette har skjedd i andre bydeler i Stavanger.

– Politiet ser svært alvorlig på ranstrenden, og vi håper foreldre/foresatte, skoler, kommunen og ungdommene vil spille på lag med oss for å få en slutt på dette. En generell oppfordring til dere foreldre er å ha en åpen dialog med barna og vise interesse for hva de gjør på fritiden og hvem de er med. Dessuten: Kommer barnet ditt uten videre hjem med nye, dyre klær? Eller har barnet ditt «mistet» dyre klær eller dyrt utstyr? Da kan det være lurt å stille noen spørsmål, skriver politiet på Facebook.

Politiet ønsker videre at Stavanger skal være en trygg by, og mener alle gode krefter må bidra sammen.

– Det er totalt uakseptabelt at ungdommer skal føle seg utrygge! Politiet jobber tett sammen med kommunen og andre aktører for å stanse denne utviklingen, og politiet vil også øke patruljevirksomheten i Stavanger sentrum, skriver de på Facebook

Har du tips/opplysninger politiet bør kjenne til kan du kontakte politiet på 02800 eller Nettpatruljen.