Politiet meldte om mer uro

Politiet registrerer at en del av demonstrantene ikke forholder seg til politiets retningslinjer. De vurderer fortløpende om det skal reageres.

Operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Torval Skåland, kunne i 19-tiden fortelle til RA at det til da ikke hadde vært noe uro i demonstrasjonene i Sandnes og Stavanger. Klokken 20.50 er situasjonen annerledes. Politiet registrer at en del av demonstrantene ikke forholder seg til politiets retningslinjer. De vurderer fortløpende om det skal reageres.

I kveld klokken 18.00 startet demonstrasjonen på Bybrua, med bystyrepolitiker Leif Arne Moi Nilsen (Frp) i spissen. Allerede 17.30 begynte parkeringsplassen på Sølyst å fylle seg opp med biler, og da appellene startet var det kø fra Hundvåg og sentrum.  

Aksjonene i Stavanger og Sandnes startet samtidig og politiet anslår at cirka 1000 personer deltok, bare i Sandnes.

Les også: Tar oppgjør med trusler og hets mot politikere i bomdebatten

– Det viser seg at når bomringen nå er rett rundt hjørnet og i ferd med å bli en realitet for folk, da ser de også konsekvensene av dette. Derfor blir folk sinte og kommer nå ut i gatene og markerer misnøyen mot det vedtaket som er fattet, sier Sigurd Sjursen til NRK. Sjursen startet Facebook-gruppen «For vi som er motstandere av bomringen i Sandnes og Stavanger» som nå har over 44.000 medlemmer.

Klokken 22.00 kom politiet med følgende melding: Trafikkbildet i Stavanger og Sandnes er nå normalt etter demonstrasjonen. Demonstrasjonen og konsekvensene har forløpt omtrent som forventet med køer og trafikkork spesielt i Stavanger. De aller fleste demonstrantene holdt seg innenfor de rammer politiet ga for demonstrasjonen. Politiet registrerte likevel at enkelte videreførte demonstrasjonen på E39 mot Sandnes. Dette vil bli tatt opp med dem som er ansvarlige for demonstrasjonen.

LES OGSÅ: Trafikken sto stille i forbindelse bompengeaksjonen