Politiet kontaktet bompengemotstander

– De aller fleste klarer heldigvis å holde seg innenfor rammene, men det er imidlertid noen som går litt eller langt over streken.

Tirsdag morgen skrev Sør-Vest politidistrikt på Facebook at de har tatt kontakt med personer på Facebook etter ytringer i forbindelse med bompengedebatten.

– Bompengedebatten i regionen har pågått over lengre tid og periodevis vært preget av høy temperatur. De aller fleste klarer heldigvis å holde seg innenfor rammene, men det er imidlertid noen som går litt eller langt over streken, skriver politiet på Facebook, og henviser videre til en vedlagt skjermdump. 

– Dette eksempelet er på ingen måte blant de verste, men viser likevel at det som kanskje oppfattes som en meningsytring eller engasjement faktisk er oppfordring til straffbar handling. Vedkommende som ble kontaktet av politiet, hadde stor forståelse for problemstillingen og slettet kommentaren, skriver de videre.

Politiet opplyser at de har hatt lignende samtaler med flere personer som har ytret seg i bompengedebatte.

– Samtalene bekrefter inntrykket av at en del poster og kommentarer i sosiale medier er skrevet med høy puls. Alle må ta ansvar for sine handlinger, også i sosiale medier. Dersom man er opprørt, er en generell oppfordring å tenke seg om et par ganger før man hamrer på tastaturet, avslutter de.