Tina Jørgensen ble funnet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke i år 2000. Foto: Alf Ove Hansen/NTB scanpix

Politiet har kastet hårbevis i Tina-saken

For to uker siden ba forsvarer Olav Sylte om nye undersøkelser av hår fra Tina Jørgensen. Nå opplyser politiet at håret er kastet.

Hårene kom fra Tina, og var funnet i bagasjerommet på en bil som var aktuell under Tina-saken i 2000, skriver VG.

– Jeg har sendt en begjæring etter at jeg selv har gått gjennom de gamle saksdokumentene, og jeg mener at det finnes en mulighet her, sa advokaten til VG.

Syltes tese var at hårstråene fra bagasjerommet kunne sammenlignes med hår fra liket av Tina, og at nye undersøkelser kunne si noe om når det var trolig at hårstråene hadde havnet i bilen. Politiet svarte slik på begjæringen:

– Det kan opplyses at disse hårstråene, etter analyser hos RMI (Rettsmedisinsk institutt), ble sendt tilbake til politiet. I etterkant av at saken ble henlagt i 2003, har hårstråene blitt destruert i henhold til gjeldende rutiner. Hårstråene er ikke lenger i politiets beslag, står det i brevet.

Sylte representerer en av de siktede i Tina-saken. Politiet har ikke funnet tekniske bevis mot de siktede i saken, og det er foreløpig ikke besluttet om det skal tas ut tiltale mot noen av dem. (©NTB)