Politiadvokat Herdis Traa og leder for personseksjonen, Bjørn Kåre Dahl holder pressekonferanse om Tina-saken. Riksadvokaten har henlagt saken med begrunnelsen intet straffbart forhold anses bevist. Foto: Tomas Larsen/NTB SCANPIX

Politiet: – Har ikke gitt opp Tina-saken

– Vi har håp om at vi i framtiden skal klare å løse denne saken, sier Bjørn Kåre Dahl i Stavanger-politiet etterforskningen mot de fire som har vært siktet for Tina-drapet er henlagt.

– Vi har ikke gitt opp å løse Tina-saken. Vi har håp om at vi i framtiden skal klare å løse denne saken. Men per nå har vi ikke en egen gruppe som jobber med saken, sier Bjørn Kåre Dahl, leder av personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt på en pressekonferanse mandag formiddag.

LES OGSÅ: Tinas mor: – Viktigst at rett drapsmann blir tatt

Sammen med politiadvokat Herdis Traa holdt han en kort orientering etter at Riksadvokaten besluttet å henlegge saken mot de fire mennene i 30-årene som siden i fjor høst har vært siktet for drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen i 2000.

Politiet foreslo opprinnelig at saken burde henlegges på bevisets stilling. Riksadvokaten opplyser at de har valgt å begrunne henleggelsen med det mer uvanlige «intet straffbart forhold» for å understreke at ingen av de fire mistenkes å ha noe med drapet å gjøre.

LES OGSÅ: Tina-saken er henlagt

– Selv om dette er en noe annen henleggelseskode enn det politiet og statsadvokaten innstilte på, er vi enige i realitetene om at det ikke lenger hefter noen mistanke mot de tidligere siktede i saken, sier Herdis Traa. (©NTB)

LES OGSÅ: Politiet har kastet hårbevis i Tina-saken