Politiet før demonstrasjonen: – Skal du rekke fly eller jobb? Vær tidlig ute

Sør-Vest politidistrikt advarer mot bom-demonstrasjonen på Bybrua onsdag. – Andre bilister vil få store problemer med framkommeligheten, melder politiet.

Onsdag arrangerers det demonstrasjon mot de kommende bomringene fra Sølyst, over Bybrua og til motorveien, samt på Sandved i Sandnes.

Politiet forventet trafikkaos for bilister som ikke deltar i demonstrasjonen. Tirsdag ettermiddag la politiet ut et advarende innlegg på Facebook-siden til Sør-Vest politidistrikt.

LES OGSÅ: Kan bli vanskelig å snu betalingsretningen på Bybrua

«Andre bilister vil få store problemer med framkommeligheten. Omfanget av trafikkproblemene er uvisst fordi ingen vet hvor mange som vil delta», skriver politiet.

Videre skriver politiet at man må regne med at de landfaste øyene, Stavanger øst, sentrum, Hillevåg, Kannik, Madlaveien og andre hovedveier blir hardt rammet. Politiet forventet trafikkproblemer i Sandnes også.

«Vi anbefaler at dere som må ut på veiene for å rekke jobb, fly, tog etc., er ute i svært god tid. Trafikkproblemene kan oppstå lenge før aksjonen starter klokka 18 og vil kunne vare til langt ut over kvelden».

LES OGSÅ: Politiet: – Godkjenner bom-aksjonen på Bybrua

Politiet forutsetter at aksjonsledelsen sørger for at viklårene for aksjonen er kjent og blir fulgt. Politiet skriver også at de forutsetter at dem som deltar bidrar til at aksjonen blir gjennomført innenfor godkjente rammer.

«Slik at nødeatene får gjort jobben sin og dere ikke påfører øvrige innbyggere unødvendig stor belastning».

Nødetatene og Stavanger kommune har ressurser på Hundvåg-siden i forbindelse med aksjonen for å ivareta sikkerheten.

LES OGSÅ: – Gruppen risikerer å ende opp som en tom protest