Politiet advarer mot tyveri av verktøy fra konteinere

Mistenker at mobile vinningskriminelle står bak tyveri av verktøy fra byggeplasser i Sandnes og Stavanger.

Fire tyverier av verktøy fra konteinere på byggeplasser og verktøykonteinere er blitt registrert i Agder politidistrikt i forrige uke. I helgen er det meldt om tre slike forhold i Sør-Vest politidistrikt. Politiet mistenker at mobile vinningskriminelle står bak ugjerningene.

– Innbruddstyvene har brukt vinkelsliper og gått inn i kontainere og stjålet forskjellige typer verktøy. Vi har foreløpig ingen mistenkte personer i disse sakene, sier Egil Vestvik, seksjonsleder for etterforskning ved Stavanger politistasjon, i en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt.

I Rogaland har det vært tyverier på Austrått i Sandnes, ett i Hoveveien i Sandnes og ett i Paradis i Stavanger.

Politiet har følgende tips for hvordan bedrifter kan sikre seg mot slike tyverier: Vurder merking av verktøy, bruk vektertjeneste og videoovervåk området. Erfaringsmessig har også konteinere plassert på et synlig sted med god belysning en lavere risiko for tyveri, heter det i pressemeldingen.

– Ut fra bevegelsene fra Agder til Sandnes og Stavanger, kan man ikke utelukke at de mobile vinningskriminelle er på vei videre, for eksempel nordover, sier Vestvik, som ber publikum om tips i sakene.