FASCINERTE: Magnus Bernhardt (18) og Erlend Børve (18) trives med Pokémon go på mobiltelefonen. De bruker hovedsakelig bil som framkomstmiddel i jakten på virtuelle dyr. FOTO: EIGIL KLOSTER OSMUNDSEN

Pokémon-feber i Stavanger og Sandnes

Magnus Bernhardt og Erlend Børve var blant dem som fanget virtuelle dyr tirsdag ettermiddag.

Av: Eigil Kloster Osmundsen

– Årsaken til at spillet er så fascinerende er todelt. For det første er det noe helt nytt at selve spillingen foregår utendørs, og dermed også er sosialt. For det andre er det et slags tilbakeblikk for oss som vokste opp med Pokémon, sier Bernhardt til RA.

LES OGSÅ: Atter en farsott

De to 18-åringene følger ikke spillets oppfordring om å gå, og foretrekker å bruke bil i jakten på de virtuelle dyrene.

Foretrekker bil

– Å kjøre bil er mye mer tidseffektivt enn å gå. Det er imidlertid ikke mulig å kjøre alle steder, så det blir litt mosjon på oss også, sier Bernhardt videre.

I Geoparken utenfor Oljemuseet er det fem såkalte «pokestops», hvor en blant annet kan hente baller til å fange Pokémon med. Det gjør det til en attraktiv plass for spillerne.

LES OGSÅ: Finner virtuelle dyr utendørs i populære Pokémon Go

– Jeg spiller hovedsakelig for å være med Magnus. Det viser igjen på antall Pokémon jeg har fanget, som kun er ti stykk. Han har fanget flere hundre, og har i tillegg brukt ekte penger på å gjøre det bedre i spillet, sier Børve til RA.

Før dagens fangst var over måtte Bernhardt starte bilen og forlate området, ettersom de ble besøkt av to ansatte hos Stavanger Parkering. Det er nemlig ulovlig å sette bilen fra seg der de sto, noe de to ungdommene ikke visste før dette skjedde.

Fornøyd med oppslutningen

Tore Levik er sammen med brødrene Chris og Cato Skjørestad administrator for Facebook-gruppen «Pokémon GO: Stavanger/Sandnes». Tirsdag kveld hadde denne i overkant av 2500 medlemmer.

– Vi er alle like overrasket over den enorme oppslutningen som gruppen har fått. Det er temmelig utrolig at den har fått så mange medlemmer på så liten tid. Vi hadde ikke forventet dette, sier Levik til RA.

Facebook-gruppen ble opprettet for omtrent to uker siden. Formålet er ifølge ham at folk i nærområdet skal kunne dele informasjon og avtale private samlinger seg imellom.

LES OGSÅ: Digtalisering: Bare Pokemon eller noe mer?

– Når vi har så mange medlemmer har vi et visst ansvar for å følge opp hvordan brukerne håndterer reglene. Vi tar tak i de sakene som kommer opp, sier Levik.

Han er særlig positivt overrasket over det brede aldersspekteret en finner blant spillerne. Til tross for at de fleste er mellom 18 og 30 år gamle har han møtt personer som er opp mot 50 år gamle.

Gratis nostalgi

Maria Teresa Johnsen, som er 27 år gammel, var tirsdag ettermiddag på Pokémon-jakt i området ved den gamle kinoen i Sandnes sentrum.

– Da jeg var yngre var Pokémon veldig stort. Da det kom ut nå i sommer måtte jeg rett og slett spille, sier Johnsen til RA, og fortsetter:

– Tidligere i ferien var jeg i Bodø, og kjørte tre mil for å få flere pokéballer. Det slipper jeg heldigvis å gjøre i Sandnes.