Poengdeling i serieåpningen: – Bittert

Viking håndball leverte en gnistrende andre omgang, og hadde ledelsen med 18 sekunder igjen av kampen. Det gjorde at poengdelingen i sesongen første kamp ga trener Joar Gjerde blandede følelser.

Bilde 1 av 5
Viking håndball spilte sin første kamp etter opprykket fra 2. divisjon i Hetlandshallen lørdag. Motstander var Charlottenlund, og laget fra Trøndelag kom klart best i gang.
Gjestene kom best i gang, og tok en ganske grei ledelse fra start av den første omgangen. Hjemmelagets spillere var ikke helt på nett i starten, og spesielt bakover var verken forsvaret eller keeper på tå hev. Det førte til en ganske rask femmålsledelse for bortelaget, som holdt seg ut omgangen.

Vi har ikke det rette tenningsnivået inne fra starten av kampen. Angrepsmessig er vi ok, men vi er langt fra der vi skal være i forsvar. Riktignok er det premiere og mange har ikke spilt på dette nivået før, så det er klart at skuldrene kan være litt høye. Men vi må starte kampene skikkelig, for da hadde vi tatt alle poengene her, sier Gjerde.

Coaching i verdensklasse

Med fem mål bak og ikke all verdens til spill i den første omgangen, var det et helt annet Viking-lag som kom på banen etter pause. Etter å ha gått til pause på stillingen 13-17, brukte Viking de første syv minuttene av den andre omgangen til å hente igjen ledelsen og sågar ta ledelsen med ett mål. Fem strake mål ga nemlig Viking en 18-17-ledelse, før Charlottenlund valgte å ta timeout.
Den så ikke ut til å utgjøre den helt store forskjellen, da Viking scoret det første målet også etter timeouten. Men da Viking tok ledelsen med to mål, stabiliserte kampen seg på mellom ett og to måls ledelse for hjemmelaget.
Viking ledet på det meste med tre mål, men tre minutter før slutt tok Charlottenlund igjen ledelsen for første gang i omgangen. I håndball skifter det imidlertid raskt, og tomålsledelsen gjestene hadde tre minutter før slutt endte opp med en ettmålsledelse til hjemmelaget to minutter senere. 18 sekunder før slutt tok Charlottenlund timeout, og bortelaget fikk den ønskede effekten da gjestene scoret kampens siste mål slik at det endte 29-29 i serieåpningen i Hetlandshallen.
– Når vi leder med ett mål der med 18 sekunder igjen, så er det bittert at vi ikke tar de to poengene. Men hvis vi er ærlige og ser kampen under ett, og spesielt da det vi leverer i første omgang, så må vi si oss ok fornøyd med poeng i serieåpningen. Men er vi litt mer kyniske og rutinerte i de siste sekundene så vinner vi denne kampen, sier Gjerde.