Patrick Pedersen scoret begge Vikings mål i 2–2 kampen i Östersund. Dansken viste noe av det som gjorde at Viking hentet ham fra Island i vinter. FOTO: NTB Scanpix

Pedersen scoret to på to sjanser

Patrick Pedersen viste litt av det Viking håpet på da de kjøpte ham fra Island i vinter. Mot Östersunds FK scoret han begge målene i en kamp der Viking hadde best grunn til å være fornøyd med 2–2.

Følg RA Sporten på Facebook!

Östersunds FK – Viking 2–2 (1–1).

Viking stilte med følgende lag i vennskapskampen mot Östersunds FK (4-3-3): Vestly Heigre – Danielsen, Haukås, Haugen, Ryerson (Boge i 7 min) – Sverrisson, Ibrahim (Sale i 29 min), Kronberg – Bytyqi (Skimmeland i 45 min), Pedersen (Bringaker i 29 min), Adegbenro.

Mål: 1–0 Sam Mensiro (34), 1–1 Patrick Pedersen (37), 1–2 Pedersen (60), 2–2 Alhaji Gero (66)

 

Hjemmelaget stilte med tilnærmet topp mannskap fra start. Laget ligger på den nederste deler av Allsvenskan, og tapte hjemme 1–4 for Malmö i siste kamp før EM-pausen. De starter serien igjen 9. juli, uken etter Viking.

LES OGSÅ: De unge skal redde Viking

Viking presset høyt fra start, og hadde mye ball de ti første minuttene uten å spille seg til sjanser. Den første kom ved Adegbenro etter en bra kombinasjon med Pedersen etter 17 minutters spill. Keeper ruset ut og fikk sklidd inn i ballen på kunstgresset.

Nesten overkjøring

Etter den brukbare starten ble Viking på det nærmeste overkjørt utover i 1. omgangen. Flere ganger fikk hjemmelagets spillere løpe i bakrom, og det var bare våkent og godt keeperspill fra Vestly Heigre som gjorde at det gikk 34 minutter før 1–0 målet kom. Hjemmelagets gode midtbanespiller Sam Mensiro fikk klemme til fra 20 meter uten press. Ballen suste inn i Heigres høyre hjørne.

Ledelsen var høyst fortjent, og Östersund kunne fort ha ledet med tre mål da Patrick Pedersen snappet ballen fra en av stopperne, spilte Adegbenro gjennom og satte returen fra 20-åringens skudd i det åpne buret. Et lite sjokk for de 341 tilskuerne som hadde droppet EM-fotballen for å få med seg Östersunds første treningskamp i fotballpausen i Allsvenskan.

LES OGSÅ: Patrick Pedersen vil benytte sjansen

Uavgjort til pause var godt betalt for et Viking-lag som spilte mye på tvers og bakover. Igjen var kaptein Andre Danielsen den slo slo an tonen i det spillet. Kvaliteten på pasninger og mottak var også klart svakere for Viking enn for hjemmelaget. En sjanse, ett mål. Et aldri så lite ran!

Jevnere i 2. omgangen

80–20 ble til 60–40 de siste minuttene etter at Pedersen hadde utlignet. Den trenden fortsatte også etter pause. Viking var langt bedre med selv om det først og fremst var Östersund som mistet litt av tempoet i spillet sitt. Viking slet hele tiden med for svak kvalitet på pasninger og mottak på den jevne kunstgressmatten.

Kampens beholdning for Viking var Patrick Pedersens mål til 2–1 ledelse etter en times spill. Björn Daniel Sverrisson fant dansken med en knallhard stikker på kanten inne i 16-meteren. Pedersen vendte av en spiller og limte ballen opp i bakre hjørne. En overraskende og vakker scoring.

Hos Viking viste Pål Vestly Heigre hvorfor han spilte fast for Tromsø forrige sesong. En solid kamp av andrekeeperen. Michael Haukås og Kristoffer Haugen klarte seg bedre kampen under ett enn backene Andre Danielsen og Julian Ryerson. De to sistnevnte ble utspilt for mange ganger til å få godkjent karakter. Abdisalam Ibrahim og Björn Daniel Sverrisson viste best igjen på midten, men Usman Sale var positiv den halvtimen han fikk. Framme leverte Samuel Adegbenro som vanlig varene, og Patrick Pedersen var milevis bedre enn han har vært i noen Tippeliga-kamper. Tor Andre Skimmeland Aasheim hadde flere bra involveringer i sitt innhopp. Den gutten har bra steg!

LES OGSÅ: Abdullahi solgt til Eintracht Braunschweig

Jonevret fornøyd ut fra forutsetningene

Viking-trener Kjell Jonevret synes også at Viking var svake i store deler av 1. omgangen, men mener de mange rolleendringene hadde litt av skylden.

– Fem, seks spillere spilte i uvante posisjoner. Julian Ryerson ble sendt ut på venstrebacken mot et bra lag fra Allsvenskan. Jeg synes han må få godkjent. Det var en litt uvant følelse å spille uten Suleiman Abdullahi på topp, men jeg syns vi løste oppgaven ganske bra til slutt selv om det alltid er litt surt å tape når vi har tatt ledelsen. Kult var det også å få sende unge Mathias Boge inn på banen på slutten, sier Jonevret til RA.