Stavanger

Patrick Pedersens hodestøt sørget for Viking-seier

Viking hadde ikke vunnet hjemme siden mai, men Patrick Pedersens scoring etter ni minutter i lørdagens oppgjør mot Molde sørget for at de mørkeblå fikk beholde alle tre poengene hjemme i Stavanger.

2.omgang:

90.min: Etter massivt Molde-press på overtid, klarer Viking å ro i land seieren. Det er fortjent kampen sett under ett, da Viking var det beste laget. Molde var enormt tafatte, og skapte nærmest ingenting før ingenting før på overtid.

90.min: Dommer Lundby overser to klare frispark i favor Viking, som gjør at Molde får sin andre store sjanse for kampen. Men alene med Austbø er det keeperen som går seirende ut av duellen med Amang.

90.min: Kronberg med et horribelt forsøk på tilbakespill til egen keeper holder på å resultere i baklengs på overtid. Bare en god Austbø-parade hindrer baklengs på Moldes første sjanse i kampen.

90.min: Amang brøyter seg vei inne i Vikings 16-meter, og skyter fra godt hold. Men ballen sniker seg utenfor, og det er lagt til minmum fire minutter.

88.min: Det bølger voldsomt på Viking stadion de siste minuttene nå. Molde har kommet til et par skudd, men de har ikke vært av den farlige sorten. Viking får kontringsmuligheter, uten at de tas vare på. Claes Kronberg fikk gult kort for å drøye tiden.

85.min: Danielsen med en nydelig ball i bakrom til Usman Sale, men nigerianeren får ikke skikkelig kontroll på ballen og Moldes forsvar kommer seg på rett side. Dermed ender det med et skudd midt på keeper. Molde slår kontra og skaffer seg corner, men der er Austbø trygt ute og fanger ballen.

81.min: Viking kommer på en kontring, og det er Adegbenro som raider oppover. Slipper ballen til Sale som kommer i lange klyv ved siden av, men Sale kommer litt for nærme keeper og klarer ikke å løfte ballen over Horvath som vinner den duellen.

80.min: Målscorer Pedersen går av, og blir erstattet av Bringaker.

79.min: Abdi, Adegbenro og Usman Sale kombinerer. Den siste pasningen tilbake til Sale går via Sarr, og Sale banker den i nettveggen fra skrått hold.

75.min: Solskjær svarer Jonevret, og setter inn Harmeet Singh for Eirik Hestad.

74.min: Viking bytter på defensiv dødball. Usman Sale kommer inn, og det er Skimmeland Aasheim som går ut. Corneren går ut til utspark fra Austbø.

70.min: Viking får corner. Den lander til slutt hos Jørgensen, som får skutt. Ballen går via en Molde-forsvarer, og etter mye klabb og babb får Molde rensket unna. Men Adegbenro plukker opp ballen, og tvinger frem nok en corner. Danielsen slår den inn, men den blir headet ut.

66.min: Ole Gunnar Solskjær gjør klar Sander Svendsen som øyeblikkelig kommer inn. Kan ikke være videre fornøyd med det laget hans har skapt til nå. Petter Strand er det som går ut.

62.min: Claes Kronberg prøver seg på en Maradonna, og går over hele banen, men dansken blir stoppet i siste liten. Like etter runder Adegbenro Molde-forsvaret, men innlegget blir tatt greit hånd om av Molde-forsvaret.

60.min: Michael Haukås inn for Chris Dawson. Briten har tidvis vist frem mye bra sentralt på Vikings midtbane, og kan være fornøyd med dagens dont.

59.min: Gult kort til Ruben Gabrielsen, som kløpper ned Ibrahim.

58.min: Molde ypper seg nå. Først med et innlegg som blir headet i en Viking-spiller, men på returen dukker Fredrik Aursnes opp og kommer til en avslutning. Den er skrått på keeper, men Austbø slår den ut til corner. Den blir det ikke noe av.

53.min: Petter Strand bruker brystkassa til å dempe ballen til en Per Egil Flo som kommer susende. Backen tar skuddet på direkten, men ballen går et lite stykke utenfor mål.

49.min: Gigantsjanse for Viking. Skimmeland Aasheim demper en krosser fra Kronberg og har alle tiders mulighet til å sette ballen i mål. Men fra kloss hold sklir ballen av foten og unggutten sleiver den langt utenfor. Svakt av Skimmeland Aasheim som burde økt Vikings ledelse der.

48.min: Fredrik Brustad går av, og inn kommer Thomas Olivier Amang.

46.min: Dommer Lundby har blåst i sin fløyte, og kampen er i gang igjen.

1.omgang:

45.min: Da er det pause her på Viking stadion, og det er Viking som har vært hakket bedre. Det har vært en jevn omgang, der Patrick Pedersen scoring skiller lagene. Hjemmelaget har hatt et par gode kontringsmuligheter i denne kampen, men litt slurv og unøyaktighet har hindret de virkelig store sjansene. Apropos slurv, det Molde har drevet med før pause har vært fryktelig unøyaktig. Det er ikke rart gjestene har levert i denne kampen til nå.

45.min: Det er lagt til minimum to minutter.

42.min: Molde er i angrep, og får ballen inn i boksen. Jørgensen slenger ut en fot og beiner den såvidt over tverrligger og ut til corner. Den blir det ingenting ut av.

35.min: Nytt frispark til Molde i brukbar posisjon, men denne gang blir det enkelt holdt av Austbø. Han sender i gang en kontring, men Adegbenro klarer ikke å flikke ballen videre til Pedersen som ville hatt en autostrada å boltre seg på.

33.min: Moldes Fredrik Aursnes får dagens første gule kort for å holde igjen Chris Dawson.

28.min: Frisparket er elendig slått, og blir greit beinet unna av første mann i mørkeblått.

27.min: Molde kommer i angrep, men en glimrende takling av Mets stopper overgangen. Molde får likevel frispark på hjørnet av 16-meteren i det neste trekket.

23.min: Samuel Adegbenro fikk seg nettopp en på kjeften i en duell her, og blør kraftig fra munnen. Det så ut som om nigerianeren mistet en tann, for hele det medisinske støtteapparatet er utenfor banen og hjelper Adegbenro med å stoppe blødningen. Adegbenro er inne på banen igjen.

20.min: Viking har hatt grei kontroll på Molde defensivt de første 20 minuttene her, og har ikke sluppet til så mye annet enn langskudd. Patrick Pedersen var nesten gjennom for et minutt eller to siden, og nå var det Chris Dawson som kom ned til linjen og fikk lagt inn. Men den ballen gikk rett i klypene på Ethan Horvath.

9.min: MÅÅÅL. Det er Viking som scorer først i denne kampen, og det er etter et praktfullt hodestøt av Patrick Pedersen. Chris Dawson slår et nydelig innlegg inn i boksen, som skrur inn mot mål. Der stiger danske Patrick Pedersen opp, og stanger ballen via tverrliger og i mål til ellevil jubel for Vikinghordene som står i ettermiddagssolen bak Moldes mål i første omgang.

6.min: Det har vært mye trilling av ball i starten av denne kampen, uten at noen har skapt noe særlig. Molde har hatt en corner, men det er det. Viking har hatt noen innlegg, men de har enkelt blitt stanget unna av Molde-forsvaret.

1.min: Kampen er i gang, i fantastisk septembervær. Gressmatta er strålende, og temperaturen likedan.

Før kamp:

Med sitt fjerde mål for sesongen sørget Mathias Bringaker for at Viking slo Ole Gunnar Solskjærs menn borte, men når lagene møtes igjen i dag er det mye som har skjedd i de to leirene siden sist.
– Molde har alltid vært et sterkt lag, men når vi spiller på vårt beste er vi også blant de beste i ligaen. Med publikums hjelp har vi tro på at vi kan vinne, sier Bringaker.
Han sier heller ikke nei takk til å bli matchvinner igjen.
– Selvfølgelig kunne jeg tenkt meg det, for det er ingen bedre følelse enn å score det avgjørende målet for laget ditt. Men det er ikke noe jeg tenker på. Jeg håper å få spilletid, og jeg håper å gjøre en forskjell på de minuttene jeg får, sier han.