Foto: NTB scanpix

Passasjervekst på norske flyplasser i juni

Drøyt 5,1 millioner passasjerer reiste over Avinors lufthavner i juni. Det er en vekst på 0,5 prosent sammenligned med samme måned i fjor.

Juni i fjor var første måned noensinne at over 5 millioner passasjerer fløy til eller fra Avinors lufthavner. I juni i år fortsatte økningen med 5,1 millioner passasjerer, en økning på 0,5 prosent.

– Juni er en måned med både mange forretnings- og fritidsreisene, og passasjertallet viser hvor viktig norske flyplasser er for norsk næringsliv, reiseliv og turisme, sier trafikkdirektør Jasper Spruit i Avinor.

Antall passasjerer som fløy innenlands i juni sank med 1,2 prosent, mens antallet utenlandspassasjerer økte med 2,4 prosent. Offshorepassasjerer økte med hele 11,2 prosent.

Av charterdestinasjoner hadde Hellas og Tyrkia størst vekst, med en økning på henholdsvis 8.300 (7 prosent) og 5.800 (90 prosent) passasjerer.

Polen og Frankrike var de to ruteflydestinasjonene med størst vekst, med henholdsvis 19.800 (20 prosent) og 18.500 (22 prosent) flere passasjerer enn forrige periode i fjor.