Pappa Gjert bekymret for 5000-meteren

Kuttskaden til sønnen Filip gjør trenerpappaen Gjert Ingebrigtsen ørlite bekymret med tanke på 5000-meteren.

EM-favoritten på 1500 meter måtte sy fem sting etter fullt drama da han tok seg videre etter fall under onsdagens kvalifisering.

– Filip er veldig rolig. Han er ulik sitt opphav. 1500-meterfinalen er jeg ikke urolig for, jeg er mer urolig for den finalen som kommer dagen etter. Der belastningen mye tøffere med 12 og en halv runde.

– Er lørdagens 5000 meter i faresonen?

– Nå får vi se. Han skal ut å jogge nå, og så får vi høre med ham etterpå, sa Gjert Ingebrigtsen da han møtte det norske pressekorpset utenfor det medisinske rommet til arrangøren en god time etter at kvalifiseringen var unnagjort.

Sønnene Jakob og Henrik kom seg begge helskinnet gjennom kvalifiseringen uten trøbbel.

Oppgitt

Dramaet skjedde rundt den regjerende europamesteren.

– Du så sikkert på løpingen i dag at de skal holde seg unna trøbbel, men Filip altså....Det er litt med steget hans at han prøver å løpe rolig, men så går det så fort at han likevel kommer oppe i det. Så legger han seg innvendig og på innsiden av en belgier. Da tenkte jeg at han må ha skjønt det, men nei, da. Inn igjen på oppløpet! Vi skylder han Lewandowski en takk for at han stivnet. I dag hadde han litt flaks, men så er det ofte slik at de beste har litt flaks, konkluderte trenerpappaen.

Alt i alt mener Gjert at sønnen Filip kom seg greit unna fallet. Han synes at han taklet brasene fint.

Optimist

– Han kom seg greit opp og av gårde. Så kom jeg ned og fikk høre at han skulle sys av legen på grunn av et alvorlig kutt i leggen. Da ble jeg litt uggen. Det er helt inn til beinet.

Pappa Gjert ville ikke være med på at sønnen var uoppmerksom.

– I den farten er det ikke godt å unngå beinet på han foran når han faller.

– Hva sier tiden 3.40,88 med fall?

– Han er der han skal, og det beviser at han er mye bedre enn mange av de andre som er ut på der.