Toppidrettssjef Tore Øvrebø summerte opp OL for Norges del søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Øvrebø fortsetter som idrettssjef

Vaulen-karen Tore Øvrebø (52) har fått fornyet sin åremålsstilling som toppidrettssjef i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité i fire nye år.

Øvrebø ble konstituert som toppidrettssjef i september 2013 og fikk åremålsstillingen da den ble lyst ut i 2014.

Nåværende åremål utløper juli 2018 og fornyelsen løper frem til 30. september 2022. Det skriver Norges Idrettsforbund i en pressemelding onsdag.

– Jeg er svært glad for å oppleve den tilliten det er å få fortsette i jobben som toppidrettssjef i fire nye år. Det er store oppgaver som venter oss og det er jeg ydmyk overfor. Ansvaret med å lede Olympiatoppen er svært motiverende fordi det er det beste stedet å være hvis man er opptatt av toppidrett og utvikling. Og det er jeg, sier Tore Øvrebø.

– Har levert

Idrettsforbundet er fornøyd med jobben Tores Øvrebø har gjort i henhold til den toppidrettstrategien som ble lagt i 2014. 

– Gjennom strukturen på Olympiatoppen og et nært samarbeid med særforbundene har Tore Øvrebø oppnådd de mål og resultater  satt for toppidretten i perioden. Senest gjennom fantastiske resultater i De Olympiske og Paralympiske leker i PyeongChang i vinter, sier NIFs generalsekretær, Karen Kvalevåg og fortsetter:

–  Vi ønsker kontinuitet i arbeidet som pågår. Tore Øvrebø arbeider strukturert, målrettet og systematisk  samtidig som han også utviser stor forståelse og engasjement for idrettens helhetlige arbeid og posisjon i samfunnet, sier generalsekretæren.  

Lyses ut igjen i 2022

Stillingen som toppidrettssjef skal lyses ut når åremålsperioden går ut i 2022.

Tore Øvrebø er fra Vaulen i Stavanger og konkurrerte i roing. Han var OL-deltager i 1988 og deltok også under VM i 1989.

Senere var han landslagstrener i roing og han var treneren til Olaf Tufte da han ble olympisk mester i 2004 i Athen og i Beijing i 2008.